10 januari 2009

Demonstration för Gaza i Stockholm

På lördagen samlades tusentals stockholmare för att visa sin solidaritet med det palestinska folket. Mona Sahlin, Wanja Lundby-Wedin och Jan Eliasson var med, liksom flera partier och fackförbund.
Den israelisk-svenske tonsättaren Dror Feiler var en av de viktigaste talarna. Han var glad för att socialdemokraterna var med vid denna demonstration och hoppades att de inte skulle glömma det när de hamnar i regeringsställning.
Dror Feiler krävde att de krigsansvariga politikerna i Israel - Olmert, Barak och Livni - skulle skickas till den Internationella brottmålsdomstolen i Haag.
Hur många deltog i demonstrationen? 4000 säger Svenska Dagbladet. 5000 säger polisen (SvD måste ha talat med en annan polis än vi). 12 000 säger arrangörerna.

Det var i varje fall många människor. Hela Hamngatan fylldes. Talkörerna skanderade: "Stoppa massakern! Bojkotta Israel! Sluta döda våra barn!"
Väl framme vid israeliska ambassaden på Östermalm var det så mycket folk att alla inte fick plats. Förutom några få provokatörer som buades ut av demonstranterna, så gick det hela lugnt och värdigt till. Talkörer ropade: "Stäng ambassaden!"


Fortfarande mot slutet av demonstrationen befann sig de sista deltagarna på Strandvägen.

SvD, DN, DN, AB, GT, Kvp

5 kommentarer:

Anonym sa...

Synd bara med att se så godtrogna idioter som ni. Jag undras vilka av alla de islamister ni tågade med idag som stöder er radikalfeminism? Låt se - 0? DE förökar sig som kackerlackor, och får fri invandring av erat riksdagsmoderparti - sossarna. Ni däremot förökar er kasst, lesbiska har få eller inga barn, och den vänstervridna innerstadsmedelklass ni tillhör förökare sig om än sämre...

Röda raketer sa...

Det finns en rad antaganden i din kommentar som inte stämmer överens med verkligheten. Men den bristande överensstämmelsen mellan verkligheten och dina antaganden kanske är nödvändig för att du ska kunna upprätthålla din världsbild.

Vi är eniga med övriga demonstrationsdeltagare i att vi vill ha fred i Gaza och att vi motsätter oss Israels krig.

Anonym sa...

Den anonyma användaren ovan har skrivit samma kommentar på andra bloggar. Jag skulle betrakta det som spam om jag var du, framför allt med tanke på den bristfälliga argumentationen som faktiskt inte tillför något. Det är uppenbart någon som är mer ute efter att provocera än något annat.

Anonym sa...

Till Anonym..
Tack för att du fick mig att skratta!.
Att kalla andra för godtrogna idioter är ett tecken på hur begränsad din intelligens är. Jag ville verkligen inte kommentera ditt inlägg, men jag gör det bara för att uppmana andra att bara läsa ditt inlägg och skratta.

Ähh.. du är bara patetisk. Jag tror bestämt att mitt trasiga kylskåp är mer intelligent än du.

Anonym sa...

4000? Tjena, så många var vi i Göteborg! SvD:s poliskontakt måste ha grava synfel.