01 mars 2006

Gud bevare oss från kd

När Alf Svensson har förhandlat bort folkhemmet på nyliberalismens altare kommer Göran Hägglund springande andfådd. Göran har tittat på ett tv-program och fått en idé - Supernannies.

Precis som de "fria" tv-kanalerna letar Göran efter de nya pigga programmodellerna i USA. Och vad får vi då? Jo, kommunalt arbetande supernannies som ska komma in och lösa vardagliga konflikter i familjer som är utpumpade på grund av ett orimligt uppskruvat arbetstempo. Supernannies ska lösa konflikterna för mamman och pappan när arbetslivet blivit för hårt.

Vi ska bjuda in dessa supernannies i våra familjer. Om vi ska sjunga psalmer också, be böner om bättre en morgondag framgår inte. Men vi ska i varje fall hoppas att konfliktungen löser upp sig genom denna godhjärtade fe.

För att få utrymme i Alliansen behöver den frikyrklige partiledaren hitta på något nytt. Amerikanskt ska det förstås vara för att passa in.

Nu är det ju så att det i kommunerna redan finns stöd och hjälp att få. Det finns förskola och det finns socialtjänst. Åtminstone den förstnämnda institutionen har sina främsta belackare i kristdemokraterna. En välutbyggd och välfungerande kommunal barnomsorg kommer alltid att vara ett stöd för föräldrar i kris. Dessutom finns det en social omsorg när det fallerar i det enskilda fallet.

Inga kommentarer: