03 mars 2006

En svensk Lönnroth

Ordföranden i föreningen vägval vänster, Johan Lönnroth, meddelade den 22 februari att han förutom vänsterpartiet nu också är medlem i vänsterdemokraterna, ett litet parti som bildats av Margó Ingvardsson, som hoppade av vänsterpartiet i början av 90-talet. Partiets främsta aktivitet just nu är att samla in namn för att få sin partibeteckning registrerad inför riksdagsvalet i höst.

Vänsterpartiets partisekreterare Anki Ahlsten har i dag konstaterat det självklara:
- Johan Lönnroth har ju varit vice ordförande i partiet och han är fullt medveten om att man inte kan vara medlem i två partier. Så han får väl dra slutsatsen och se till att han bara är med i ett parti.

Lönnroth själv ser inget problem med sitt dubbla medlemskap eftersom han inte anser att vänsterdemokraterna är ett parti (!) Var och en kan ju bedöma rimligheten i detta argument genom att besöka vänsterdemokraternas hemsida.

– Jag tycker att det verkar vara en lite snurrig förklaring, säger Anki Ahlsten till Dagens eko, för det är ju ett parti, de kandiderar ju till riksdagen. Det måste han ju själv dra slutsatserna utifrån.

Snurrigt är bara förnamnet!
-------
Uppdatering 060304:
Lönnroth förtydligar sin konstiga uppfattning till TT. Det är uppenbart att han leker med ord för att provocera fram en uteslutning och därmed få den mediala uppmärksamhet som hans politik inte gett honom på sistone. Kalle Larsson visar på sin blogg Alltid rött att vänsterdemokraterna åtminstone själva ser sig som ett parti.

För vår del vore det bättre om Lönnroth fortsättningsvis virkade sina mössor hos vänsterdemokraterna, i stället för att vara medlem i ett parti som han så uppenbart ogillar.

Inga kommentarer: