18 mars 2006

USA ut ur Irak

Runt om i Sverige och världen genomförs i dag manifestationer mot USA:s och Storbritanniens krig och ockupation i Irak. Det är nu tre år sedan kriget började. Den har inte varit särskilt lyckosam vare sig för det irakiska folket eller för ockupanterna. Aldrig har så många amerikaner motsatt sig kriget. Aldrig har George W. Bush opinionssiffror varit så låga.


På Sergels torg i Stockholm samlades i dag hundratals demonstranter. Bland dem 89-årige före detta ambassadören och diplomaten Sverker Åström (bilden ovan) som höll ett engagerat tal mot kriget.


Vid demonstrationen talade också de brittiska föräldrarna Christin och Peter Brierley, som förlorat sin son i Irak, journalisten Maria-Pia Boethius, Vänsterpartiets Lars Ohly, Ung vänsters Clara Lindblom och Lars Isaksson från Grafiska fackförbundet.



En påminnelse om USA:s tortyr av fångar i Abu Ghraib-fängelset i Bagdad. Liknande förnedrande tortyr har också uppmärksammats från brittiska soldater.

3 kommentarer:

Lennart sa...

Lyckligtvis är en klar majoritet av befolkningen här i USA nu emot fortsatt krig och vi kan förhoppningsvis vänta oss att den amerikanska armén påbörjar sin reträtt under de närmaste månaderna-
www.usablogg.org

Röda raketer sa...

Ju mer USA:s regering "städar" desto rörigare blir det.

Det bästa USA kan göra är att omedelbart dra sig tillbaka och betala för de skador de åsamkat det irakiska folket.

De människoliv de släckt är omöjliga att kompensera. Det blir inte bättre om de släcker fler.

Anonym sa...

Jag såg dig allt när du for runt och plåtade. Så gjorde även jag.
Kul att Isak talade på mötet, vi jobbade på samma ställe i många år.

För övrigt har jag lagt in en länk till Röda raketer på min blogg.