18 juni 2008

Allians mot integriteten

Turerna kring den nya FRA-lagen har visat en hel generation att borgerligt tal om integritet är en bluff. Den verkligt borgerliga politiken stavas FRA.

Återremitteringen av förslaget till försvarsutskottet visar sig också vara bluff och taktik. Ärendet kommer med några kosmetiska förändringar att röstas igenom av borgarna i kväll.

Just nu befinner sig många demonstranter utanför riksdagshuset för att protestera mot FRA-förslaget. Flera yngre demonstranter röstade borgerligt i förra valet. Möjligen för att de trodde att de borgerliga partierna stod för individens rätt och integritet. Erfarenheten av borgarnas FRA-lag och det taktiska spelet runt denna kommer säkert att påverka dessa ungdomars val 2010.

Stohejet kring Federley och några enstaka borgerliga riksdagsledamöter är smått patetiskt. Var och en borde fråga sig varför det bara är sju borgerliga riksdagsledamöter som anses värna den personliga integriteten?

Det är i själva verket vänstern som står för individens rätt och integritet. Det blir allt mer tydligt i frågor från fildelning till övervakning.
-------
DN, SvD, SvD, SvD
Tidigare texter:
Återremiss eller papperskorgen
DN:s ledare: Rösta nej!
Den förste pianisten
Storebror vill skrämma dig
Den stora bluffen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trots att jag starkt misstänker att du och jag står varandra långt ifrån vad gäller ideologi, så förenar denna hopplösa idioti oss i en kamp mot vad jag en gång trodde var "mina" politiker. Det står nu med förskräckt klarhet tydligt att jag hade fel.
Dessa dårar har inte för avsikt att värna om den personliga integriteten eller eller mänskliga rättigheter. De låter som G.W Bush i vita huset med sina rättfärdiganden om "ett yttre hot".
Jag bespottar dom.

Morrica sa...

De är som G.W. Bush, de inte bara låter som. Detta är liberalism, så här ser den ut i verkligheten.

Röda raketer sa...

Till Anonym:
Om vi kan ta oss igenom politikens alla dimridåer kanske vi finner att vi står närmare varandra än vi trodde.
De borgerliga partierna har i årtionden utmålat sig som individens (alla individers) försvarare. När man skrapar på ytan visar det sig att det bara handlar om vissa individer, de med rikedom och makt.
Tvärtemot vad görs gällande i den offentliga debatten visar undersökningar att vänstern består av de mest individualistiska människorna.
Det är nog dags att göra allvar av Marx gamla devis om "en sammanslutning, vari envars fria utveckling är förutsättningen för allas fria utveckling."

Digge Fredriksson sa...

Sviker nyliberalerna kan man alltid lita på www.Organet.se
I alla fall om ingen vill avlyssna dig och du inte vet hur du ska kunna få någon att lyssna.