05 januari 2009

Precisionsbombning

Israels regering påstår att den pågående militära kampanjen inte riktar in sig på civilbefolkningen. Denna bild, tagen av Hatem Moussa/AP, visar hur precisa dessa bombningar är i ett av världens mest tätbefolkade områden.

En av granaterna dödade fem barn i natt. 87 barn har hittills dödats.
-------
DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD
Tidigare artiklar:
Den israeliska militarismen
Kontraproduktivitet

4 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Dessutom tycks det vara fosforbomber, som är förbjudna.

Jeanette S sa...

ja, de vill väl åt Hamas, och bor man på Gaza så är det mest synd om dig. Ifall jag får lov att bli lite grov.

Sverige borde kräva:
Fördöm de israeliska brotten mot internationell humanitär rätt och avfärda - på de legala grunder som finns i Genevekonventionen - försöken att lägga skulden för civila dödsoffer på Hamas. Det är alltid den som avfyrar ett vapnet som bär ansvaret för effekterna. Ingen annan kan hållas ansvarig.

Beskriv Israels krigföring som terroristisk (vilket den definitionsmässigt är). Och kräv att EU är konsekvent i sina terrorlistningar. Om det folkvalda Hamas ska terrorstämplas, då ska också den israeliska regeringen terrorstämplas.

Uttala att palestinierna har rätt att attackera israeliska soldater i Gaza. Alltså erkänn palestiniernas rätt till självförsvar mot den olagliga aggressionen.

Hade vår lilla calle i regeringen sagt något av detta så, fan jag tror jag hade blivit lite glad då och det har jag aldrig blivit när jag hört honom.
Detta tillhör dessvärre bara fantasin!

Tack för en trevlig blogg

Jeanette S sa...

Även om den svenska regeringen inte gör så mycket så gör Venezuela desto mer när de utvisar den Israeliska ambassadören.

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/meast/01/06/venezuela.israel/index.html?iref=topnews

Röda raketer sa...

Tack för de uppmuntrande orden!