24 mars 2006

Fundamentalister i skön förening

Gudrun Schyman avslöjar i dagens Expressen att riksdagen ska upplåtas åt en reaktionär familjepolitisk samling den 29 mars. Temat är Nordisk forskning om familj och familjepolitik och inbjudare är det tvärpolitiska nätverket Forum för familj och människovärde. Bakom inbjudan står riksdagsledamöter från kristdemokraterna, moderaterna och centern.

Talare är bland andra amerikanen Richard Wilkins från Brigham Young University som drivs av Mormonkyrkan i Utah, svensken Björn Håkansson, diakon vid Katolsk familjerådgivning och den norska professorn Janne Haaland Matlary, som är representerad i Vatikanens familjeråd.

Wilkins är speciellt uppskattad i Saudiarabien som en av dem som lyckades göra ett bakåtsträvande avtryck på FN:s konferens i Doha 2004. Får vi gissa att abortfrågan och preventivmedelsförbud kommer att stå högt upp på dagordningen?

Schyman påpekar helt riktigt att nätverk av den här typen inte hör hemma i den svenska riksdagen.
Än en gång stinker det om alliansen, där det finns gott om krafter som tycks ha 1930-talets tyska familjepolitik som förebild.

Äntligen en fråga som åtminstone tre fjärdedelar av den borgerliga alliansen kan samlas kring i dessa tider av sönderfall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dumheter. Jag åkte och var med på mötet som var allt annat än ett fundamentalistmöte.

I princip all internationell sociologisk forskning (som inte är svensk - det är ingen hemlighet att svensk forskning är högst politiserad) visar att barn mår absolut bäst när de får växa upp i en kärnfamilj, jämfört med splittrade familjer, eller med likkönade föräldrar osv. Barn tycks vidare söka anknytning till sina biologiska föräldrar - som alltid har varit och så länge vi inte godkänner all typ av teknisk manipulation - varit man<->kvinna.
Monogami & hållbara relationer är alltså ur barnens - och därmed samhällets - synvinkel att föredra. Och samhället bör således verka för att kärnfamiljen bevaras. Att äktenskap ska kunna ingås av likkönade par är således att underminera samhällets utveckling. Den enda anledningen till att homosexuella just vill kunna ingå äktenskap - och inte nöjer sig med partnerskap (som har samma legala status) - är att man önskar punktera synen på kärnfamiljen - den enda reproducerande enheten i samhället - som en mer basal, ja kallade det naturlig relation.

Att sedan hänvisa till att en del djur har homosexuellt sex och att detta alltså finns "i naturen" (vilket förvisso kompliceras av senare forskning inom biokemin som visat att många av våra utslätt världen över starkt påverkar djurs sexuella drifter), eller att homosexuella inte får samma rätt till kärlek osv. är ovidkommande. Barnens rätt går före homosexuellas. Det är vidare ingen rätt att få barn hursomhelst. Barn föds av en kvinna som insaminerats av en man - alltså är denna relation den livsgivande. Om bara genusvetarna förstod vilken enorm samhällig skada de ställer till med pga. onyansen.

Att verka för kvinnans position är mycket bra. Men ska det innebära att kvinnor måste käka hälsofarliga p-piller för att känna att d är lika männen (inte jämlika - lika), att sexuell individualism blir mottot på relationens bekostnad...

Männen behöver lära sig handska med sin manlighet - dvs. sin sexualitet - utifrån ett manligt perspektiv. Kanske är det delvis därför som man<->kvinna är viktigt, även om machoidealen som många män omger sig med verkligen behöver omarbetas. Men detta förstod t.ex. många kristna kyrkor för länge sedan...

Kvinnan har en högre dignitet än att söka vara något hon inte är - en man, och tvärtom.

Kampen för kvinnor, män, barn, människor oavsett sexuella läggningar bör vidare beakta de andliga behoven och inte förneka dessa i sant materialistisk anda.

Vänstern är så haltande, den förstår inte sin relation till facism, sin fientlighet mot andliga värden & självinsikt (religion), sin fientlighet mot familjen och föräldrars rätt att påverka sina barn och därmed ha del i samhällets utveckling (motverka facism) och stirrar sig blint på att arbete för rättvisa, bättre miljö måste bedrivas inom marxistiska ramar. Get real och mer nyans, mindre vänsterpropaganda bitte.

Trött på att kvinnor ska bli våldtagna, sexismen ska öka, den sexuella frigörelsen ska förslava och förgöra människor och andliga värden som manar till självbehärskning, självinsikt ska våldtas gång på gång med hemska onyanserade proklamationer om "ultrakonservativa/onda allianser/kristna höger" osv. för att en del människor bestämt sig för en trång underlivsperspektiv på tillvaron som i många avseenden dessutom motverkar sina egna mål - att skapa rättvisa, en bättre värld för kvinnor, fred, enhetlig sökan efter sanning (istället för den fullständigt ologiska relativismens absolutism).