25 november 2007

Konservatismens axelmakter blir färre

En av Bushs främsta supportrar, Australiens premiärminister John Howard, "led ett förödmjukande nederlag" i lördagens val till den "vänsterinriktade oppositionen", skriver Washington Post.

Australiens nye premiärminister, Kevin Rudd, har lovat att omedelbart underteckna Kyotoprotokollet och dra tillbaka australiensiska trupper från Irak.

Officiella siffror från Australian Electoral Commission visade att Labor har fått 53 procent av rösterna jämfört med 46.7 percent for Howards koalition. Detta efter att 70 procent av rösterna räknats. En analys från Australian Broadcasting Corp. visar att Labor kommer att få åtminstone 81 av 150 platser i parlamentets underhus - en tydlig majoritet. Enligt senare uppgifter får Labor 83 platser.

Och Rudd har nu på söndagen redan börjat sitt arbete med att föra bort Australien från konservatismens axelmakter.
-------
DN, DN, DN, SvD

2 kommentarer:

Try sa...

Om man ska vara lite intellektuellt hederlig så måste man väl ändå tillstå att de riktigt konservativa staterna finns i arabvärlden. Det är ju där teokratismen dominerar, kvinnans ställning är densamma som för 2000 år sedan och upplysningens jämlikhetsideal har vunnit minst framsteg. Men när dessa stater vinner i styrka så brukar ju du jubla. Är du egentligen en konservativ bloggare?

Röda raketer sa...

Om man ska vara mycket intellektuellt hederlig (och inte bara lite), så måste man tillstå att Bushregeringen i USA och de konservativa arabstaterna ofta finner varandra i moralfrågor, i abortfrågan mm. Saudiarabien är det tydligaste exemplet på en sådan USA-allierad.

Vi är inte vänner till högern vare sig i arabstaterna eller någon annanstans.

När skulle vi ha gett uttryck för en annan uppfattning?