16 oktober 2006

Skamligt

Det är en skam att sjuka och arbetslösa personer ska straffas via statsbudgeten av "nya" moderaterna i ett Sverige som har högkonjunktur. Ännu mer skamligt blir det när det som sparas skyfflas över till de rikaste i landet.

Även för vanliga arbetstagare blir kalkylen bister - kraftigt höjd a-kasseavgift.

Hur går detta ihop med den moderata arbetslinjen? Skulle inte fler få jobb? Varför behöver man då betala mer till a-kassan? Logiskt borde avgiften sänkas (när de arbetslösa blir färre), såvida de "nya" tror på sin politik.

Det är så de avslöjar sig, att allt tyvärr är kvar vid det gamla.

Retoriken i valrörelsen var fin, den om arbetslinjen och så. Den ursprungliga arbetslinjen har dock aldrig handlat om att de arbetslösa ska tvingas i misär. Men så ser de "nya" moderaternas nya "arbetslinje" ut.

Vi beklagar alla dem som låtit sig luras men bjuder upp till en kraftfull opposition. Det här är oanständigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Blir det repris från poll tax demonstrationerna i london 1990?

Anonym sa...

Den reinfeldtska konfrontationspolitiken kommer förmodligen att ganska snart resultera i demonstrationer och upplopp. Men jag anar att statsminister struntar i sådant. Fort in och sälj av allt som staten äger så att det framtida manöverutrymmet krymper till någonting mycket symboliskt. Gör man staten fattig behöver man inte regera för att få som man vill.

olydig sa...

Moderaterna är fullt medvetna om att risken är rätt stor att de inte kommer få väljarnas förtroende en andra mandatperiod, så vi kan som anonym skriver se fram emot en loppmarknad där statligt ägda företag skall säljas av i brinnande fart. Reformen är rätt lätt att genomföra, och i stort sett omöjlig att dra tillbaka.

Märklig affärsidé egentligen, att vi ska köpa det vi redan äger...

Röda raketer sa...

Helt rätt. Utförsäljningar kommer inte att rulla tillbaka. En regering som ska efterträda denna kommer att ha en rejäl uppförsbacke och lite att erbjuda dem som drabbats värst.