16 oktober 2006

Hur blir det med Tobias Billström?


Maria Borelius har avgått som handelsminister. Cecilia Stegö Chilò har avgått som kulturminister. Orsaken är deras personliga vandel. Skattebrott och vägran att göra rätt för sig. De har polisanmälts för detta. Det ledde till deras avgångar.

"The second minister in two days resigned from Sweden's new right-of-centre government on Monday, heaping pressure on Prime Minister Fredrik Reinfeldt on the day his coalition was to present its first budget", skriver Reuters om det nya Sverige. Det är den nya Sverigebilden i utlandet.

Men det finns en till som uppenbarligen av ideologiska skäl har struntat i att betala tv-avgiften, Tobias Billström (m), migrationsminister. Han har struntat i tv-avgiften i tio år, dvs i gott och väl sitt vuxna liv. Men det gäller även andra män inom den nya makteliten. MUF-ordföranden och Reinfeldts stabschef, partisekreteraren m.fl.

Är det bara kvinnor i den nya regeringen som ska avgå? Borde inte samma sak gälla män som gjort sig skyldiga till samma fusk och brottslighet? Har Tobias Billström fått fri lejd? Tror Reinfeldt att det hela ska blåsa över?

Men hur tänker svenska folket nu? Vad är "de nya moderaterna" och alliansen? Var det verkligen detta de menade med att "stoppa fusket"?

De med små inkomster som troget gjort rätt för sig måste mer än förundras. De frågar sig: "Är det verkligen möjligt att strunta i tv-licensen? Jag trodde att de kollade att alla betalar."

Idag presenterade den moderatledda regeringen sin första budget. Vinnarna är de som har mest. Förlorare är de som har minst.

De 60 000 väljare som avgjorde valet den 17 september hade nog inte tänkt sig detta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tidigare MUF-ordförande Ardavan Khoshnood i Malmö avslöjar integrationsminister Tobias Billström på följande blogg:

http://ardi.rastakhiz.org/blog/?p=144

Ett tips, ring Billström och låt Billström själv bekräfta uppgifterna på Khoshnoods blogg!

På följande länk kan hela historien läsas om hur Billström domderat över MUF Malmö:

http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=285

Ett tips till om Billström där Billström tisdag 17/10 kritiseras av Liberala Ungdomsförbundet:

http://www.luf.se/index.php?show=305_SWE&article=669&page_anchor=http://www.luf.se/p305/p305_swe.php?article=669