17 oktober 2006

Parasiterna har tagit över

En efter en av Reinfeldts nya moderatministrar erkänner att de inte levt upp till gällande lagar och regler. Två av dem har avgått, minst två tänker vara kvar.

Migrationsminister Tobias Billström och finansminister Anders Borg är av ett annat virke. De har föresatt sig att stanna kvar för att bevisa riktigheten i sin nyliberala ideologi.

Statsminister Fredrik Reinfeldt tycks ha haft ett mycket stort överseende med sina ministerkandidater alternativt ont om oförvitliga kandidater. Samma parti som krävt ordning och reda och vill jaga försäkringsfuskare har stor förståelse för att egna medlemmar fallerar.

Det är inget nytt eller avgränsat fusk eller lagöverträdelser de ägnat sig åt. Det har pågått i åratal och just därför finns det anledning att tro att det är ideologiskt motiverat. Inte ens moderatpolitiker ute i landet tycker att det här är acceptabelt.

Om inte Reinfeldt snarast gör sig av med fuskarna så kommer han att få leva med det till 2010. Alliansen beskrevs som det enda vettiga regeringsalternativet under de två år kampanjen pågick för att övertyga folket om att moderaterna hade förnyats.

Nu vet vi att det inte var samma gamla moderater utan något som är ännu värre. Det borde stämma de övriga allianspartierna till allvarlig eftertanke. Vill de verkligen bli sammankletade med de här nyliberalerna, som tar lagen i egna händer. Om de inte reagerar nu kopplas de för lång tid fast vid skumrasket. Det kanske inte stör nyliberalerna men det stör de övriga partiernas väljare.

Det finns andra regeringsalternativ efter valresultatet. Katastrofstarten för Reinfeldts regering kräver en annan regering. Ett slags krisregering, en moralisk saneringsregering

Vi är övertygade om att de andra allianspartierna också känner sig lurade och vill få ut något annat av valresultatet än att kletas samman med Reinfeldts fuskministrar.

Vi kan inte ha en regering som befolkas av parasiter. Om det inte räcker för att övertygas, så rekommenderas en snabbtitt på katastrofrubrikerna i internationell press. Hur kommer Sverige att uppfattas internationellt efter det här stolpskottet?
-------
Dan Berglund sjunger om parasiterna.

3 kommentarer:

Danne Nordling sa...

Dan Berglunds visa var väldigt träffande för Radiotjänst AB med Christina Jutterström (ordförande), Peter Örn (SR) och Cristina Björk (UR) i styrelsen. Direktören som räknar "profiten" är tydligen VD Lars Lindberg (tidigare NSD). Rättegång och polis har också motsvarigheter. Det var bara Säpo som jag inte kunde placera in. Men det är ju läge att sätta Säpo på "parasiterna". Brott mot staten är väl värre än mord?

Attila sa...

Ministrarna har förmodligen betalt 2-3 gånger mer i skatt än vad du och jag har gjort under de senaste åren. De har med andra ord bidragit till välfärd, fördelningspolitik 2-3 gånger mer än vad du och jag har gjort.

Jag antar att ordet parasit används ganska godtyckligt i det här inlägget.

Svartjobb nyttjas av ca 20% av Sveriges befolkning. Våra ministrar är inte bättre än du och jag. Självklartt är svartjobb ett problem. Kanske borde man föra en politik som avhjälper det problemet? T ex avdragsgilla hushållstjänster. Detta innebär att att flertalet kan jobba vitt istället för svart och får sin pension etc.

Dylik lösning på problemet har aldrig lanserats av vänstern. Det är snarare skygglapparnas ideologi som gäller.

Röda raketer sa...

Det verkar inte som att ministrarna har betalat särskilt mycket skatt. Möjligen 2-3 gånger mindre än de flesta.

Det är väl en pseudolösning på ministrarnas brottslighet att legalisera brottsligheten.

Det är intressant att ministrarna vill ha vår förståelse för deras "lilla" brottslighet samtidigt som de vill sätta dit de små fuskarna.

I den nya regeringens budget vill man klämma åt de små fuskarna med ytterligare 2 miljarder. Detta trots att Reinfeldt i valrörelsen anklagade Persson för att ha klämt åt fuskare med sjukskrivning för mycket.

Var finns logiken hos parasiterna?