04 september 2006

Liberala spioner

Dagens industri avslöjar att folkpartister under längre tid ägnat sig åt intrång i socialdemokraternas interna nätverk, Sapnet. På så sätt har folkpartiet kommit över sossarnas interna valstrategier och kunnat matcha s-utspel med egna utspel. Så kunde till exempel folkpartisten Mauricio Rojas göra utspel när integrationsminister Jens Orback gjorde det. Folkpartisten Jan Björklund kunde lansera en folkpartirapport om skolan i samband med att skolminister Ibrahim Baylan offentliggjorde en rapport om skolan.

Folkpartisterna hade kommit över inloggningsuppgifterna till s-ombudsmannen i Skaraborg, Stig-Olof Friberg. De har haft tillgång till Sapnet från november 2005 tills nu. Saken polisanmäldes på söndagskvällen.

Nu börjar vi förstå varför folkpartiet är så förtjust i buggning. Det handlar inte om att fånga knarkkungar utan om att legitimera sitt eget spioneri.

Det är en smutsig valrörelse.
-------
En folkpartianställd har nu erkänt, men då inloggningarna skett från många olika IP-adresser kan det nog komma fram fler namn. Den här härvan har bara börjat nystas upp.
-------
Nu visar det sig att folkpartiet haft tillgång till fler personers inloggningsuppgifter än ombudsmannens i Skaraborg. Det framgår av polisanmälan, enligt DN.

2 kommentarer:

olydig sa...

Bra skrivet!

Det är extra roligt att läsa de desperata kommentarerna från diverse högerkommentatorer på Dagens Industri och Ali Esbatis sida, som gör sitt bästa för att lägga skulden av det inträffade på socialdemokraterna själva.

De har dock missat en sak: Det var inte socialdemokraterna som läckte spionaget till pressen. Det var enligt Dagens Industri en källa inom folkpartiet som "hört talas om dataintrånget och reagerat på de smutsiga arbetsmetoderna inom partiet" som tog kontakt med tidningen. Dagens Nyheter skriver att socialdemokraterna tidigare har haft sina misstankar, men att det var "först efter att DI:s reporter berättade om inloggningarna som dataintrånget uppdagades". Enligt Dagens Industri tillsattes socialdemokraternas utredning först i onsdags efter att tidningen kontaktat partiet, och utredningen blev inte färdig förrän igår.

http://olydig.blogspot.com/2006/09/folkpartiets-watergate.html

Det ska bli intressant om någon mer från FP får avgå. I fallet med kristdemokraterna var det också från början endast en person, Louise Axelsson, som pekades ut, men lite senare fick även Maurice Forslund krypa till korset.

Röda raketer sa...

Tack!
Vi får se vad som händer. Leijonborg utesluter ju inte ens själv att det handlar om flera.

Dessutom undrar vi om den folkpartist som avslöjade det hela för Dagens industri och den 24-åring som erkänt är samma person?