31 augusti 2006

Krigsförbrytaren Israel

Timmarna medan FN:s säkerhetsråd förberedde resolution 1701 om vapenvila i Libanon använde Israel all kraft för att fälla klusterbomber över Israel, säger FN:s katastrofsamordnare Jan Egeland till BBC.
Israel har hela tiden förnekat att man skulle ha använt några medel som strider mot folkrätten under kriget mot Libanon, men FN:s minröjare har funnit entydiga spår som talar ett annat språk.

- Det som är chockerande och fullständigt omoraliskt är: 90 procent av anfallen med klusterbomber skedde under konfliktens 72 sista timmar, när vi visste att det skulle bli en resolution, säger Egeland till BBC.

Klusterbomberna fungerar så att många småbomber är inkapslade och sprids över vida områden och kan falla till marken utan att detonera. Israel gjorde alltså sitt bästa för att sprida död och fasa långt efter att vapenvilan trädde i kraft och så har också skett. Framför allt lekande barn som hittar spännande föremål och undersöker dem dör eller skadas svårt. Men naturligtvis även vuxna som råkar komma i närheten av dem. Och det är meningen med sådana djävulska vapen.

I dag börjar givarkonferensen i Stockholm där Israel - som statsminister Göran Persson uttryckt det – "naturligtvis inte är med, så har det aldrig varit". Persson får det att låta som om det vore fullständigt onaturligt att Israel skulle betala skadestånd för sitt besinningslösa krig som sägs ha utlösts av att två israeliska soldater togs till fånga av Hizbollah.

Ska kontentan av givarkonferensen bli: Två eller tre tillfångatagna israeliska soldater (medan tusentals libaneser och palestinier finns i israeliskt fängsligt förvar) gav rätt att fortsätta att lemlästa libanesisk civilbefolkning? Vi tittar på och skjuter till lite pengar.

Nej, givarkonferensen bör naturligtvis säga att Israel ska ställas inför internationell rätt - för krigsbrott.
Minröjarna har hittills hittat 100 000 odetonerade småbomber efter klusterbomberna på 359 olika bombmål enligt Egeland.

Ska vi tacka och giva när det borde höras ett avgrundsvrål: Ställ krigsförbrytaren till svars nu!
Den slappa eftergivenheten där Sverige fortsätter att visa Israel hövlighet måste ta slut just idag.
Hur länge ska den djävulska israeliska krigsmaskinen få fortsätta? Vi har inte ens nämnt vad som händer i Gaza och på Västbanken! Skäms, och skäms än en gång, alla som stryker Israel medhårs.

Det är rent smärtsamt att se hur ett folk som drabbades så hårt under andra världskriget agerar själv idag. Roten till ondskan, och det har vi påtalat i tidigare bloggningar, är att Israel över huvud taget inte vill integrera sig med sina grannar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fascinerande hur du kan lägga ner så mycket tid på att skriva ett inlägg som är så upp-och-nedvänt!

I verkligheten är Libanon dominerat av två fascistiska krafter: Hizbollah och Syrien.

Hizbollah anföll Israel på Syriens och Irans order.

Israel ska försvara sig och sin civilbefolkning mot Hizbollahs attacker, som enkom riktades mot civila. I det försvaret, som är syftat att neutralisera Hizbollah, måste den libanesiska staten ta ansvaret för att man, trots FN-resolutioner, inte avväpnat Hizbollah (som nu sitter i Libanons regering).

Därför har Israel internationell rätt i ryggen när man försvarar sig.

Jag skulle hellre se att du oroade dig för de skador och dödsoffer som har orsakats i Israel, men det verkar du inte bry dig ett dugg om.

Eftersom du försvarar den part (Hizbollah i Libanon) som orsakade kriget genom sina anfall och mord, så har du inte heller någon moralisk plattform att kritisera Israel. Skamligt!

Röda raketer sa...

Vilken internationell rätt har Israel att timmarna före vapenvilan fälla 100 000 klusterbomber över södra Libanon? Ingen! Vilket också FN:s sändebud på platsen konstaterat. Det finns inte någon stat, inte ens USA, som ger Israel denna rätt.

Israels enda syfte med dessa klusterbomber var att fortsätta att döda och lemlästa civila som återvänder till sina sönderbombade byar efter vapenvilan. Ett sådant agerande faller inom definionen av terrorism.

Det enda land som gett Israel rätt att agera mot internationell lag i detta fall är Israel självt, vilket gör att Israel mält sig ut ur det civiliserade internationella samfundet.

Att Israels agerande leder till att allt fler länder och folk betraktar Israels regering som kriminell borde oroa Israels verkliga vänner.

De som stöder Israels brott mot folkrätten undergräver i själva verket den israeliska statens existens.

Anonym sa...

"De som stöder Israels brott mot folkrätten undergräver i själva verket den israeliska statens existens."

He, he, he. Nej du.

Israels rätt att existera hänger inte i luften och väntar på ditt godkännande. Den finns per definition, och pga en majoritet av landets invånare vill att denna demokrati ska finnas.

Saudiarabiens eller Irans rätt att existera verkar inte vara en fråga för dig, trots att dessa länder varje dag genomför verkliga brott mot internationell lag och mänskliga rättigheter. Av samma skäl kan inte Israels existensrätt ifrågasättas, även under hypotesen att dina anklagelser vore korrekta.