30 januari 2006

Danmark fick backa

Vi hann knappt blogga om att danska vinstintressen skulle tala, innan beskedet kom att tidningen Jyllands-Posten vände sig mot Mekka och bad om ursäkt.

Det var på tiden. Med lite större klokskap i redaktionsledningen hade tidningen aldrig behövt förödmjuka sig. Nu blir förödmjukelsen desto större. Först en kaxig attityd efter ett korkat publicistiskt beslut, sedan helomvändningen när den verkliga makten börjar tala.

Den publicistiska skadan för tidningen är enorm. Och ursäkten kommer alltför sent för att någon ska tro annat än att den kommer efter påtryckningar som J-P inte kunde stå emot, det vill säga mäktiga ekonomiska intressen.

Mänskliga värden har förmodligen lika liten betydelse som tidigare för J-P. När det började blåsa snålt kring teckningarna av profeten Muhammed försökte tidningen fegt gömma sig bakom principen om respekt för pressfriheten. En princip de nu offrat på Mammons altare.

Även statsminister Anders Fogh Rasmussen tog avstånd från karikatyrerna av Muhammed:
- Jag har personligen en sådan respekt för människors religiösa övertygelse att jag personligen aldrig skulle framställa Muhammed, Jesus eller andra religiösa gestalter på ett sätt som kan kränka andra människor.

Fan tro’t. Om statsministern vore att lita på, skulle dessa ursäkter ha framförts för länge sedan, inte sedan krisen blivit rent hotfull.
Oansvarigt har både J-P och den danska borgerliga regeringen agerat _ så till den grad att till och med andra nordbors liv satts på spel.

Tidigare texter i ämnet här och här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Jeg personligt bryder -og har aldrig brudt mig om Mohammed karikaturerne. Vi har ytringsfrihed i Danmark (men under ansvar, synes jeg). Blot fordi man kan, behøver det ikke at betyde at man skal, chikanere andre.

Du skal huske på at Jyllands-Posten bragte karikaturerne i første instans, da det kom dem for øre at en dansk børnebogsforfatter ikke kunne opdrive en tegner til at illustrere sin børnebog om Mohammeds liv. Disse tegnere frygtede repressalier jf. mordet på Theo van Gogh i Holland.
Jyllands-Posten kontaktede
Jyllands-Postens redaktør har senere sagt at han med de konsekvenser det har givet, havde valgt ikke at trykke dem...Udover det har han allerede sendt en beklagelse og en undskyldning.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/01/30/203807.htmMuslimer i Danmark, mente at de som en minoritet ikke blev retfærdigt behandlet og følte sig krænket. Islamisk Trossamfund tog på rundrejse med 15- ej 12 karikaturer...karikaturer der ikke engang er trykt i Jyllands-Posten, og som de har fået tilsendt anonymt siger de:
http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=332679

Efter min mening er disse MEGET MGEET værre....!

Udover dette lyver imamen Raed Hlayhel ved at sige at der hver dag er nye billeder der trykkes. Det er ikke korrekt..
http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=332852

Jeg kan godt forstå at de boykotter danske varer , det er jo deres valg..at straffe alt hvad der er dansk..ligesom vi så kan vælge at gøre det samme mod dem?

Det giver dog ingen mening at true danskere/nordmænd og svenskere? (hvad har I gjort)????
EllerRøde Kors medarbejdere - hvad har de nogensinde gjort andet end at hjælpe-
Brænde vores flag. Hvad er det for en opførsel?
og bombetrusler kom i dag mod Jyllands-Posten (efter at de har undskyldt)...http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=332987


BBC har vist en af de ikke trykte tegninger i deres nyhedsudsendelse...nu vi taler om misinformation....
I arabiske aviser citerer de vores dronning for noget i retning at skulle have sagt at "vi skal stå sammen mod Islam"...løgn igen..

Det vil ingen ende tage...og hvorfor siger du at vores regering bringer jer i fare fordi de ikke har handlet tidligere? ..hvad har vores regering med det at gøre..
Jeg gentager vi har pressefrihed i vores land...Jyllands- Posten skulle have undskyldt tidligere -eller ladet være at trykke tegningerne. Det har intet med vores regering at gøre..Statsministeren anbefalede fra start de forurettede muslimer om at gå til domstolene med sagen..

Mvh Christine
Ps. min kæreste er muslim , men i en "light" version..:-) og jeg konverterer aldrig..bare rolig ;-)

Röda raketer sa...

Vi bor i ett grannland till Danmark och har god insikt i det danska samhällets sätt att fungera och god tillgång till information.
Kort sagt, vi känner till bakgrunden till Muhammed-karikatyrerna.
Du undrar vad er regering har med saken att göra. Det har i alla fall er statsminister numera förstått.
Om han hade hanterat frågan klokt från början hade saken inte fått de dimensioner den nu har fått. Men från början tycktes han främst vara intresserad av att hålla Dansk folkepartis väljare på gott humör.
Vi är ense med dig om att "Jyllands- Posten skulle have undskyldt tidligere -eller ladet være at trykke tegningerne".
Vi tycker också att Danmark borde upphöra med att vara ett krigförande land.
Vi har heller inga avsikter att konvertera.

Lasse Strömberg sa...

Det är helt uppenbart att man i Danmarak fått stora darren vad avser de kommersiella effekterna av publiceringen — inget annat!

Röda raketer sa...

Instämmer!
Se vår text om Danska profiter.