20 januari 2010

Nyhetstips!

För den som vill hålla sig informerad om vad som egentligen händer runt om i världen vill vi rekommendera webb-tv-kanalen Democracy Now! Det är en oberoende amerikansk nyhetsförmedling som vunnit pris för sin rapportering. 2008 fick Democracy Now! det alternativa Nobelpriset, Right Livelihood Award.

För ett smakprov: Titta på deras rapportering om bakgrunden till katastrofen på Haiti.
En annan kanal som kan nås via webben är msnbc:s Countdown med Keith Olbermann, Rachel Maddow Show, Hardball med Chris Matthews och The Ed Show med Ed Schultz. Samtliga dessa speglar i första hand amerikanska, men även internationella, nyheter ur ett center-vänsterperspektiv.
Här utsätts högern för bitande och intelligent kritik. Här slipas argument för reformpolitik.

Vi borde ha likartade nyhetsprogram här i Sverige!

2 kommentarer:

fredrik jansson sa...

Media med en uttalad politisk inriktning skulle vara uppfriskande i det svenska medielandskapet (tänk om Brors erkände att ha hade en politisk agenda!). Men då bör det givetvis finnas alternativa synvinklar.

Jag skulle gärna se att SVT God Morgon Sveriges nyhetspanel fick en timme i veckan där de kunde diskutera veckans händelser från olika synvinklar.

Hugo sa...

Jag tror mer på det Hugo Chavez uttalat. USA har utvecklat ett jordbävningsvapen och utlöste hela jordbävningen på pin kiv.
Tydligen håller de också på med någon form av klimatbomb eller liknande som drar igång orkaner och annat elände.

Ganska genomtänkt med tanke på förödelsen som Katarina skapade i New Orleans.

Begåvad kille den där Chavez......