15 januari 2009

Stig-Björn övertygar

"Det finns flera politiska frågor där vänsterpartiet har en positiv profil. Exempelvis så är insikten djup om att allas vår vilja till arbete är grunden för välfärden.

Partiet har också en tydlig linje när det gäller utbildningens betydelse, både för individer och för Sveriges konkurrenskraft i en globaliserad ekonomi. Kanske kan vi också hoppas att möjligheten till reellt inflytande i en regering filar bort partiets symbolpolitik - till förmån för långsiktigt välståndsskapande."

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Låter skumt. V skall bli ett totalt obehövligt borgerligt parti utan några upphetsande idéer om samhällsförändringar - är det inte detta han säger? Välfärdssnacket finns ingen anledning att gå på. Allt beröm är inte bra beröm.

Röda raketer sa...

Inget samhällsförändrande parti kan förvänta sig beröm för sin revolutionära inriktning från icke-revolutionärer.
Ändå måste revolutionärer samarbeta med icke-revolutionärer i icke-revolutionära tider för att påverka samhällsutvecklingen. Utan en sådan påverkan idag kan vi inte förvänta oss några större samhällsförändringar i morgon.
Därför måste ett parti som vänsterpartiet i dag sträva efter en fungerande koalition inom oppositionen. Det är ett första steg - otillräckligt men nödvändigt - för att kunna ta större steg i framtiden.

Därför är det bra att vänsterpartiets koalitionspartners uppskattar delar av vänsterpartiets politik. Det underlättar det gemensamma arbetet för att ta de första stegen.