30 november 2007

Olmert varnar för "Sydafrika-liknande" situation

Den israeliske premiärministern Ehud Olmert varnade på torsdagen för en "Sydafrika-liknande" situation om inte en palestinsk stat upprättas. Det skriver USA Today. Alternativet är, enligt Olmert, en "Sydafrika-liknande apartheidkamp".

Det är intressant att en israelisk premiärminister nu säger det som många sagt förr. Den israeliska högern har fört en politik för att göra Israel till en stat för bara judar, i stället för ett land för alla som bor där. Liknelsen med Sydafrikas apartheidsystem har tidigare avvisats från israeliskt regeringshåll som "antisionism".

Olmert går i intervjun så långt som till att säga att att "staten Israel är slut" om en palestinsk stat inte skapas.

"Om den dagen kommer då tvåstatslösningen kollapsar, och vi får en situation med en Sydafrika-liknande kamp för lika rösträtt, då, så snart det händer, är staten Israel slut", säger Olmert till Haaretz.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Denna postkoloniala skamfläck med ubermench-status för människor av judisk ras har passerat bäst före datum redan innan den etablerades.

Vad den patologiska massmördaren Olmert redogör för är det oundvikliga:

För eller senare måste blodiga statsbildningar på ockuperad mark av detta slaget upphöra.

Om man så lyckas dupera hela världspressen i det riktiga att det i det 20:e århundradet existerar en stat bara för en ras på etnokratisk grund med rätt att "försvara sig" mot icke-judar av arabisk börds själva existens och fortsatta ktig mot dess grannfolk, så blir sanningen allt mer ofrånkommlig i takt med att Palestinierna vägrar låta sig mördas och rensas ut etniskt.

Palestinierna är inte som den spillra som återstår av de 50 miljoner indianer "USA" (kapitalismen) mördade för sin "demokrati" (utopia). Trots 60 år av massmord etnisk rensning och krig vägrar de helt enkelt att finna sig i denna misär västmakterna och deras sionistiska entitet skapat åt dem.

Vad sionistfascisterna vaknar upp till är möjligheten att genom arr ge Palestinierna en lättkontrollerad "självständig" stat vinna erkännande för den rasistiska apartheidenklavens fortsatta existens som sådan och ett omöjliggörande för de etniskt rensade att flytta tillbaka till den mark de bebott under och även långt innan "israeliterna" ockuperade den förra gången för 2000 år sedan.

Uttalandet skall ses mot bakgrund av detta och "israels" (fortfarande utan författning och fastslagna gränser) ständiga taktik att dra ut på förhandlingar in abssurdum.

Anonym sa...

"UK" - utan författning
"Indien/Pakistan" - utan fastslagna gränser

Palestinierna som ett förbibliskt folk - intressant önskedröm för den verklighetsbefriade demagogen

Det judiska folket som "ras" - visste inte att man kan konvertera till en ras.

Andra etniskt eller religiöst definerade stater och territorier - Iran, Saudiarabien, Palestinska Myndigheten, Grekland, Irland osv.