09 oktober 2007

Tröttsam Peter Eriksson

Varje gång som det går dåligt för miljöpartiet har språkröret Peter Eriksson ett recept! Då angriper han vänsterpartiet. Och försöker göra gällande att socialdemokraterna och miljöpartiet har ett bättre samarbete än s och v. Vi undrar på vilket sätt det hjälper miljöpartiet? Förmodligen aldrig.

Ett viktigt problem för miljöpartiet idag är att s och v har en majoritet av svenska folket bakom sig, utan miljöpartiet. Och borgerligheten klarar sig i stort sett utan miljöpartiet i nuvarande situation. Utom i en del kommuner där miljöpartiet fungerar som stödparti till bräckliga borgerliga majoriteter.

Miljöpartiet är ett borgerligt parti utan tydlig identet. Och lite desperat. Uppenbarligen.
-------
SvD, DN, SvD
-------
Hanna har en klok kommentar också.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dags för den socialistiska blocket att ta fram en omvänd Odel....
En som skall sätta pris och köpa upp alla företag i Sverige som inte ägs nu av oss gemensamt.
Allt som är börsnoterat, skall de statliga och av oss gemensamt ägda bolagen ta över i sitt ägo genom att nu tvinga de privata institutionerna att sälja !
Låt oss äga allt tillsammans för frihetens och demokratins skull, kom igen vänsterpartiet !
Det är ju ändå vi folket som arbetar fram vinsterna, ta sedan bort all bonus system, och höj arbetslöshets ersättningen !

Henrik sa...

Till anonym:

Intressant det där med att folket arbetar fram vinsterna...

Någon kommer på en bra ide och utvecklar denna, startar ett företag, anställer folk och vips är det "folket som arbetar fram vinsterna".

Det hade inte funnits nån vinst om inte nån hade haft lite framåtanda och kommit på nåt.

Märkligt att det alltid är de personer som själv är i total avsaknad av ambition och uppfinningsrikedom som är "folket som arbetar fram vinsterna"

Det du förslår som ditt "paradis" är för mig en mardröm. Och ja, jag jobbar i ett företag och har inte startat något själv - än. Men att göra det känns mer och mer locaknde ju mer jag läser inlägg som dina.

Mårthen sa...

Ali, är det verkligen läge att racka ner så mycket på MP? Om tre år är det ju möjligt att det åter igen är så att S, V och MP måste samarbeta för att piska borgarna. Borde man inte ägna tiden fram till valet åt att slipa lite på ett framtida samarbete. För att sikta på egen majoritet känns aningen naivt.

Röda raketer sa...

Hej Mårthen,
Det här är inte Alis blogg, utan vår.
Nu är det ju inte så att v ägnar sin tid åt att "racka ner" på mp. Däremot ägnar Peter Eriksson sin tid åt att göra det omvända.
Vi ägnar en liten fundering åt varför han gör det.