27 oktober 2007

Danska folkpartiets idioti

Det finns de som upprörs över muslimer. "De har andra vanor och seder och föreställningar än de vi är vana vid."

Det finns också de som vill utnyttja sådana känslor i politiska syften. Till dem hör både de svenska och danska "folkpartierna". Dessa partier försöker betona "kulturskillnaderna" som det stora samhällsproblemet.

Vi socialister däremot betonar klasskillnaderna som politikens huvudfråga. Det är inte religion eller kulturell bakgrund som är det stora samhällsproblemet. Det är däremot skillnaden mellan rik och fattig.

"Religion mot religion" eller "Klass mot klass"?

Dansk folkeparti har i valrörelsen gjort en affisch där en tecknare ritar profeten Muhammed. Med texten "Yttrandefrihet är danskt - censur inte".

På detta har det danska partiet "Enhedslisten" svarat på ett utmärkt sätt. Med en bild på en tecknare som ritar Dansk folkepartis ordförande Pia Kjærsgaard skriver de : "Yttrandefrihet är danskt- idioti inte".
-------

3 kommentarer:

Jinge sa...

Det är dessvärre lite typiskt för de Volkesparti som dykt upp som gubbar ur lådan.

Skrämmande!

Anonym sa...

Att ställa krav är fult. Det är ju ändå någon annan som skall betala i slutändan, kapitalisten, eller som i Sverige världens högst beskattade arbetare.

Yttrandefrihet f ö, tillhör väl knappast en av kommunismens paradgrenar. Kolla med pyjamaskungen i N-Korea, det kommunistiska paradiset på jorden.

Mr. JB

Skuncke sa...

Vem vill bo i Mellanöstern eller på Afrikas horn? Tänk först och skriv sedan.