28 september 2007

Borgerlighetens kris

Regeringen har haft historiskt lågt stöd under sitt första år vid makten.
Regeringen lägger fram sin höstbudget och hoppas på ökat stöd från folket.
Folket svarar med ökat stöd - till oppositionen.

Folk har förstått vad borgerlig politik går ut på.
Och tycker inte om den.

I augusti hade socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet stöd av 53,3 av väljarna mot 42,4 procent för de borgerliga. I september är skillnaden 56,0 procent mot 40,2.

Endast folkpartiet kan glädja sig åt en uppgång på de andra borgerliga partiernas bekostnad. Fackföreningsfientliga centerpartiet minskar tredje mätningen i rad. Moderaterna backar. Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren.

"En stor del av nedgången för de borgerliga partierna beror på att många som röstade på dem i valet i fjol nu är osäkra och inte vill ange något favoritparti", säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring till DN.

Vi förstår dem. Vi har inte heller något favoritparti i denna regering.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Folk har förstått vad borgerlig politik går ut på. Och tycker inte om den."
Nej, svenskarna är en slö samling drönare som vill leva på bidrag/alternativt ha möjligheten att fuska sig till lite extra sjukbidrag (läs "vabba" när barnen är i skolan etc). Folk kanske blir rädda att de för första gången måste prestera något själva och inte bara bli gödda och födda av staten. Det om något kan förklara de låga opinionssiffrorna för borgarna som till skillnad från tidigare regeringar vill åstadkomma en förändring till det bättre i det här landet.

Anonym sa...

Tröttsamt med såna som gått på propagandan om svenskarnas slöhet, i själva verket ligger vi i toppen vad gäller effektivitet på arbetet inom EU enligt undersökningar. Det är bara lögner som makten vill få de arbetande att tro på för att de ska rikta sitt missnöje mot "de andra", de lata parasiterna.
De låga opinionssiffrorna beror på att människor inte är så egoistiska och pengagalna som alliansen tror, de mutas inte så lätt. Alliansen dömer andra efter sig själva men dom är inte folkliga och kan aldrig bli populära bland vanligt folk.

Grottolle sa...

anonym 1

Det är klart att folk vänder Alliansen ryggen. För dom antyder det du säger rakt ut att folk är lata. Men tyvärr för er så är folket mera upplyst än vad ni tror. Och folk kan räkna oxå och lista ut vilka grupper i samhället som är dom stora vinnarna med högern vid makten.
Jag håller med Anonym 2 att vi får vara glada att folk inte är egoistiska och pengagalna. Måste vara en stor besvikelse för Högeralliansen

Anonym sa...

Det är väl bra att människor får jobb! Arbetslösheten är rekordlåg. Det måste väl glädja vänstern som "företräder" arbetarna! Ett är dock säkert, om vänstern kommer till makten efter nästa val så kommer arbetslösheten att öka om diverse "återställare" genomförs och antalet "svaga" i samhället kommer att öka. Vänstern bara gnäller på Alliansen och snackar om klasskamp och högervridning. Det är sällan man ser några förslag om hur vänstersamhället kan tänkas se ut! När det närmar sig valet måst partierna på vänsterkanten visa sina kort! Socialdemokraterna kommer ntagligen att ta ett rejält kliv mot "mitten" och Vänsterpartiet blir kvar på vänsterkanten. Miljöpartiet kommer att vara ett oskrivet kort då man förmodligen lämnat sin uttalade tillhörighet på vänsterkanten. Det är inte otänkbart att man kommer att finna miljöpartiet som en alliansmedlem!