10 maj 2007

Kommunismen lever

Trots att kommunismen dödförklarades efter Berlinmurens fall 1989 lever det fortfarande kvar obskyra organisationer som ägnar sin livsgärning åt att bekämpa den. Vi fick i gårdagens DN höra talas om organisationen "UOK, Föreningen för upplysning om kommunismen".

Denna organisation, som åtminstone har två medlemmar, har tillräckligt med pengar för att låta opinionsinstitutet Demoskop undersöka vad ungdomar känner till om kommunismen. Och deras företrädare Anders Hjemdahl och Camilla Andersson förfasas över resultatet.

40 procent anser att kommunismen bidragit till ökat välstånd i världen.

22 procent anser att kommunismen är ett demokratiskt samhällskick.

56 procent av grundskoleeleverna svarar "Vet ej" på frågan om de anser att samhällen baserade på västerländsk marknadsekonomi är demokratiska.

"Hemska tanke!" "Revolutionen är nära!"

Röda raketer för sin del stöder ungdomen!
-------
Läs också Approximation "Sveriges ungdomar är inte indoktrinerade (men vi jobbar på det)".
Även Sveriges regering vill dra sitt strå till stacken.

Intressant för övrigt att DN valde att publicera denna artikel på minnesdagen över segern över fascismen i andra världskriget. Det säger en del om den ideologiska utvecklingen hos DN:s debattredaktion.

3 kommentarer:

Katja sa...

Så bra och sant skrivet! Tack :)

Danne Nordling sa...

Tänk om det istället var kommunistledaren själv som manipulerade fram andra världskriget genom Molotov-Ribbentrop-pakten? Det finns vissa tecken som tyder på det: http://danne-nordling.blogspot.com/2007/05/okunskapen-om-stalin-kommunismen.html
/DNg

Lennart Regebro sa...

"Hemska tanke!"

Det är ingen tanke. En hemsk tanke däremot, är kommunism.