24 maj 2007

Buchenwald. Thälmann

Som ett komplement till Ali Esbatis bloggning om Thälmannmonumentet i Prenzlauer Berg i Berlin visar vi några bilder från koncentrationslägret Buchenwald utanför staden Weimar. Det var här som Ernst Thälmann och många andra mördades under nazisternas herravälde.

I krematoriet.

Buchenwald ligger strax utanför staden i natursköna skogar.
Det var här på gården utanför krematoriet som Ernst Thälmann mördades den 18 augusti 1944.
Lyssna på
Thälmannsången!
Och Thälmannkolonnen med Hannes Wader. Sången är också känd som Spaniens himmel här framförd av Ernst Busch.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Usch så hemskt, en kommunist mördad av elaka (national)socialister!

Alla de andra då som spillde sina ynkliga liv i detta läger? Fast de räknas väl inte, sionister tillika judar som de var.

Märklig hur mycket fokus det blir på kommunistiska martyrer? Allt annat förbigås med tystnad.

Åtminstone förstår man var extremvänstern numera står för i sin totalt okritiska syn på muslimska, religiösa fundamentalister som har som mål att fullborda Adolf Hitlers arbete att utrota judarna, numera i staten Israel.

Anonym sa...

Nu har Anon ovan bevisat: det finns INGA gränser för hur vulgära vissa borgare kan bli i sin argumentation.
Det finns inga gränser för hur långt man kan driva sina egna vanföreställningar och, som i det här fallet, göra offret till bödel utan att skämmas.

Men bakom tangenternas trygga anonymitet går det bra att sprida vilket äckel som helst. Din fega hjärntvättade djävel.

/Mattias Håkansson, Stockholm

Anonym sa...

Och apartheidregeringen och atom vapenmakten i Israel den fortsätter utan att omvärlden bryr sig??!!

Bengt Nilsson, röd gråsosse

Anonym sa...

Just det! Nu vet vi! Kommunisternas bästa vänner i Teheran hävdar ju att Förintelsen aldrig ägde rum. Tack, svenska kommunister, för att ni berättade världen varför nationalsocialister byggde sina gaskammare: för att döda en misshaglig kommunist.

Röda raketer sa...

Det är oerhört upprörande att antikommunister kan vara så oseriösa inför ett så allvarligt ämne som nazistiska koncentrationsläger där kommunister, socialdemokrater, liberaler, judar, zigenare och människor av många nationer plågades till döds.

Anonym sa...

Svårt att vara "seriös" om man tar i åtanke att Adolf Hitler blev rikskansler i januari 1933 efter valet i november 1932 där hans parti fick bara 33,1% av röster. Nu en Jeopardy-fråga: vilket tyskt parti följde order från Moskva att INTE under några som helst omständigheter ingå i allians med socialdemokrater, alltså praktiskt taget gav makten till Hitler?

Några ar efter detta Hitler och Stalin var nära allierade och ritade tillsammans om Europas karta.

Röda raketer sa...

Det går naturligtvis inte att lasta kommunisterna för att president Hindenburg utsåg Hitler till kansler och ledare för en koalitionsregering. I synnerhet inte som kommunisterna var nazisternas främsta motståndare. Efter Hitlers maktövertagande blev de nazisternas första offer.

Man kan alltid i efterhand föra en diskussion om partiers politik. Så här i efterhand kan vi konstatera att alla andra partier misslyckades med att förhindra Hitlers maktövertagande, inklusive kommunisterna.

Jonas Ryberg sa...

Verkar det inte vettigare att lasta de borgliga partierna, som faktiskt röstade för Hitlers maktövertagade?

Anonym sa...

Det är oerhört upprörande att dagens kommunister i Sverige är så oseriösa inför ett så allvarligt ämne som Stalins systematiska övergrepp mot landets befolkning. Nu när de ryska arkiven öppnats framgår det att i vart fall 40 miljoner människor fick sätta livet till i kommunismens namn under epoken Lenin-Stalin. Ett fruktansvärt facit och Hitler framstår som en sann amatör i jämförelse med Stalin. Detta faktum förbigås med tystnad från extremvänstern och kan inte tolkas på annat sätt än ni anser denna spillan av liv var värt priset för den heliga revolutionens skull.

Att ondgöra sig över en tysk kommunist som blev ihjälslagen av Hitlar visar på hur snedvriden uppfattningen är om historien och ur vilket perspektiv den betraktas från vänstern. Alla proportioner saknas inklusive självinsikt.

Nyss var Irans president ute och vevade igen om Israels utplånande och ingen kritik hörs från svenska kommunister. Vem kan ta er på allvar, ni är ju helt förvirrade i ert enfaldiga USA och Israel hat.

Sök hjälp medans tid är.

Anonym sa...

Det blir alltid tyst från extremvänstern när den kommunistiska verkligheten och historien förs på tal. Hur kommer detta sig tro?

Vad har ni egentligen att skämmas för om ni nu står upp för den s k "folkets" diktatur, uttolkat av en egenutnämnd elit som är pretantiösa nog att anse sig veta alla medborgares bästa. Det är sjukt och dessutom har ni mage att kalla det demokrati/valfrihet.

Vilken valfrihet finns i pyjamaskungens demokratiska Nord-Korea? Ingen, och när arkiven så småningom öppnas blir facit likadant som övriga kommunistländer. I den välsignade planhushållningens namn svälter man ihjäl den egna befolkningen, förutom de s k "borgarbrackorna" som systematiskt avrättats.

En kommunist skall inte ens ta ordet demokrati i sin mun, lika lite som nazisterna. Det är samma rödbruna röra och ideologiskt har bägge sedan länge förlorat debatten.

Marknadekonomien har bringat välstånd, inte ett endaste exempel finns där planekonomien lyckats. Tvärtom har den bara bringat död och förödelse var helst den tillämpats.

Väx upp någon gång.

Egendom är stöld sa...

Alla dina invektiv faller tungt tillbaka på dig själv. Att man uppmärksammar en grupps lidande betyder inte att man förnekar en annan grupps lidande.

Dessutom kommer uppgiften om 40 miljoner offer INTE från de ryska arkiven, din lille "seriöse" historierevisionist.

Anonym sa...

Nä, det är väl som du säger "egendom är stöld", jag är en historierevisionist. Förintelsen av judar i Treblinka, Sobibor, Chelmno, Auswitch m m har inte heller ägt rum som president A i Iran följdriktigt påpekat.

Ryssarna hade det trots allt riktigt bra under Stalin och "The Great Terror" under trettiotalet. Ett under att ingen dog.

Hur enögd skall en människa tillåtas bli?

Anonym sa...

Egendom är stöld....."Att man uppmärksammar en grupps lidande betyder inte att man förnekar en annan grupps lidande"(slut citat).

Förstår du egentligen vad du sagt enligt ovan,...ett gigantiskt självmål som saknar motsvarighet.

För det första övergrepp begångna av (national)socialister eller andra s k socialister saknar betydelse för utfallet av den genomförda politiken, de ursäktar så att säga varandra. Vi var inte värst, andra var värre och i aktuellt fall var faktiskt Stalin värst av alla s k socialister, nationella eller inte. Nazismen och kommunismen har mer gemensamt än som åtskiljer, det är väl därför ni hatar varandra så mycket.

En grupps lidande skall heller inte ställas mot andras för att ursäkta en politik som är totalt vansinnig. Hitler dödade fler (vilket nu inte är sanningen) mot de "ynka" offer som krävts under kommunismen heliga kamp för mänskliga rättigheter i demokratins namn!!!!!? Även om en tysk kommunist råkade stryka med, So what?
Vem bryr sig, efter den våldtäkt som sen skedde över Öst-Europas demokratier från Josef Stalins sida.

Men det var fint och lustfyllt i det forna DDR, Tjekoslovakien mm. Önskar du varit lite äldre och på plats betraktat eländet, förtrycket och armodet. Ingen medborgare vågade tala öppet i det offentliga, sådana diskussioner hölls alltid privat i hem utan spioner och med rädsla för säkerhetspolisen. Forna öst är ett mycket dystert kapitel för dem som upplevt det. Därför är det för mig obegripligt att svenska kommunister (för den delen unga o utan erfarenhet) vågar uttala sig så tvärsäkert.

Är det inte bättre att göra revolt mot mamma och pappa, för det är väl där det innerst inne sitter.

Alex sa...

Skönt att höra Thälmannsångerna. Ni högermuppar, varför har vänstern de bästa sångerna? Fram med era högerballader!
Ja, Stalin var en våldtäktsman - han gjorde våldtäkt på nazismen. Det mest berömda offret var Adolf Hitler, men han var feg nog att begå självmord!

Egendom är stöld sa...

Anonym X2,

Har jag påstått att förintelsen inte ägt rum?

Har jag förnekat lidandet under Stalin?

Jag förstår mycket väl vad jag skrivit till skillnad från dig. Dina förutfattade meningar hindrar dig från att förstå MYCKET enkla resonemang och du visar bara alltför tydligt hur du handskas med fakta.

Anonym sa...

Fakta kan hanteras på två sätt, förnekas som exempelvis president A i Iran, eller erkännas som mig själv.
Nazismen genomförde de vidrigaste av vidrigheter, så tillika kommunismen även om "egendom är stöld" av ideologiska skäl inte vill erkänna det.

1900-talets största skitstövel torde vara Stalin även om konkurrensen är hård från andra socialister, vare sig marxistiska eller nationella som vår vän Adolf.

Ni är samma andas barn, har mer gemensamt än som skiljer er åt. Totalitära, odemokratiska diktaturer, avsaknad av rättsväsende, demokrati och frihet.

Alex sa...

Anonym said .. Är du nynazist? Du skrev ju ... vår vän Adolf. Menade du Hitler som nästan blev våldtagen? Av Stalins horder.

Anonym sa...

Alex spela inte dummare än vad du egentligen är. Vår "vän" Adolf menas med ironi, om du har hjärncellerna i behåll fattar du kanske poängen. Men fan vet.

Anonym sa...

Jag konstaterar igen hur tyst det blir från extremvänstern (Raketen inräknad) så fort det blir tal om kommunismens folkmord. Det är något ni inte vill kännas vid och avfärdas hymlande med smörgåsen i matstrupen,...det var ju inte den sanna kommunismen.

Skåda er själva kritiskt någon gång för omväxlings skull. Tror det behövs. Ni har lika lite berättigande i vår svenska demokrati som SD och nynazister. Sorgligt nog är ni ännu inte uteslutna.

Röda raketer sa...

"Jag konstaterar igen hur tyst det blir..." Vaddå tyst?

Läs vår text om Body count (http://raketen.blogspot.com/2007/05/body-count.html).

Anonym sa...

Man använder den information som passar om man är kommunist, helst om kommunismens brott skall döljas. De föringas nu till de direkt avrättade och har sedan 60-talet då Chrustjov började lätta på förlåten, varierat från 1-3 millioner. Jag har inga invändningar där men konstaterar mörkertalen är stora. Många blev skjutna utan att för den delen ha blivit arresterade.

Den stora spillan av liv skedde i samband med alla deportationer av människor till Gulag och under de mest vidriga förhållanden. Den massvält som följde i den välsignade och politiskt styrda planekonomins spår skördade offer. Konfiskera utsäde var ju ett sofistikerat sätt att ha ihjäl många miljontals människor. Men det räknas väl inte i din värld och är väl inget brott eller eftersom allt ändå tillhör staten.

Anonym sa...

Raketen, är det en tillfällighet att ditt resonemang om Lenin-Stalins övergrepp på det ryska folket förringas till 800 000 tusen avrättade?

Ursäkta jag säger det, du låter precis som president A i Iran. Också han en kul kille med skygglappar över hela nyllet.

Är det inte dags att vakna snart tror du? Du kan säkert bortförklara Pol Pot också. De stackarna i Kambodja begick väl kollektiv självmord.

Anonym sa...

Det verkade bli tyst nu i vart fall, eller hur Raketen. Tog bränslet slut???????

Röda raketer sa...

Vi kan inte se att något av de senaste inläggen tillfört några ytterligare fakta i målet.