21 januari 2007

Systemskifte mot folkets vilja

"Ingen regering har någonsin tidigare förlorat så mycket stöd under de 100 första dagarna efter ett val som regeringen Reinfeldt. Gapet mellan blocken är nu drygt 11 procent till oppositionens fördel", skriver Svenska Dagbladet under rubriken "Bottenrekord för regeringen". Detta enligt SvD/Sifos januarimätning.

Enligt DN/Synovate Temos januarimätning är läget för regeringen Reinfeldt lika illa.

Det visar att svenska folket inte vill ha det systemskifte som borgarna har lurat på oss.

Före valet förnekade Reinfeldt och de andra partiledarna i alliansen att de skulle genomföra ett systemskifte om de kom till makten. Omedelbart efter valet påbörjades utförsäljningen av våra gemensamma egendomar. Statliga företag och bostäder slumpas ut på marknaden på ett sätt som aldrig tidigare skådats i Sverige. Och nu när folk fått sin första nya räkning från fack och A-kassa blir maktskiftet ytterst konkret.

Svenska folket gillar uppenbarligen inte det de ser. Hälften av oppositionens uppgång kommer från de borgerliga partierna. Det är de väljare som lät sig luras av alliansens propaganda före valet. De är besvikna.

Den andra hälften kommer från dem som inte röstade i valet. Uppenbarligen trodde denna grupp inte att ett maktskifte spelade någon större roll. De har nu insett att det gör det.

Om borgarna får fortsätta på detta sätt i fyra år till kommer det att bli mycket svårt att återställa den svenska modell för samhällsbygge som under decennier tjänat Sverige väl.

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"väljare som lät sig luras"

Tja, vad ska man säga annat är som Strindberg; "det är synd om människorna".

carl sa...

Man får tycka vad man vill om alliansens politik, och det göt man ju. Men ingen kan väl påstå att de inte innan valet talade om vad de tänkte göra. Hittills är det väl bara den förkortade tiden för SVT:s sändningstillstånd som inte deklarerades innan valet. Alla svenskar borde ha insett att de skulle utsättas för ett gigantiskt socialt experiment.

Anonym sa...

Tycker åtgärderna som de borgerliga gör är klockrena. Skatterna på arbetsinkomster är alldeles för höga i det här landet - redan vid drygt 25 000 i månadslön är marginalskatten över 50%. Det är orimligt. De första 100 KSEK i årsinkomst borde vara skattefria, därefter 30% upptill 500 KSEK och 40% därutöver. När folk som arbetar ser att de får mer i plånboken vid första lönen kommer opinionsläget att förändras.

Röda raketer sa...

"När folk som arbetar ser att de får mer i plånboken vid första lönen kommer opinionsläget att förändras."

Dream on!

Patrik Renfors sa...

Det verkar inte som om sahlin vill återställa borgarnas arbetsmarknadspolitik till fullo. Det har sagt i många intervjuer i tidningarna nu. Hoppas attsossarnas kongressombud är tillräckligt modiga att välja någon annan, som har en vettig ståndpunkt.