17 september 2006

Möte med USA

Vi hittade en rolig reseberättelse skriven av en ung svensk student i USA. Berättelsen handlar om en diskussion mellan den svenske studenten och amerikanska jämnåriga:

"På festen ikväll kom jag in i en diskussion med amerikanerna. En hetsig sådan. Jag anser mig kunna ganska mycket om Amerika omvärlden och dess politik. Jag och en till kille kom in i en diskussion om G. Bush och USA politik överhuvudtaget. Jag sa helt enkelt att vi i SVERIGE och Europe var helt jävla förbluffade att amerikanerna visade sig vara dummare än vad vi trodde att dom var genom att välja G. Bush som president YTTERLIGARE 4 år! Jag då började säga att vi europeér förstod hur viktig religion var för amerikanerna egentligen eftersom de hellre valde en president som ledde dom in i krig än en som var för homoäktenskap och abortion.

Då kom argumenten om att Saddam Hussein var en hemsk diktator och att det rättfärdigade USA att gå in i IRAK. Visst, Saddam Hussein var hemsk och allt sånt, MEN, om USA ville bara hjälpa människor som hade det dåligt (enligt denna kille) så borde dom för fan hellre gått in i Nordkorea först där männsikor dagligen dör p.g.a svält och regeringen gör reklam av att dom har kärnvapen. Vet ni vad killen svarar på detta? Han säger: "Vad fan har Sverige gjort då? Sluta skylla allt på USA" Men lilla gubben Sverige är fan inte hatade för att gå in i varje jädra konflikt ENBART p.g.a egen vinning. Det är DÄRFÖR vi inte har blivit terroriserade.

Som sagt, jag anser mig kunna en del om USA's inblandning i IRAK och 9/11 och jag ger mig inte in i en diskussion utan att kunna något om saken. Amerikaner har blivit hjärntvättade av sin egen media om vad som egentligen har hänt i Irak, självklart påpekar jag detta och vet du vad killen säger? Han säger att det är VI som har bllivit hjärntvättade av svensk media. Tillåt mig att småle. Jag frågade honom: "Ok, vad har svensk media att tjäna på att ljuga för oss om USA? Och vad har er media att tjäna på att ljuga om Irak konflikten; MYCKET!

Jag menar jag har verkligen alla emot mig i denna konversationen och jag njuter av det för fulla muggar. Jag får allt bekräftat för mig, amerikaner är så jävla instängda som vi tror att dom är. Deras argument är: "Ja men om vi inte hade stoppat Saddam så hade han säkert skaffat kärnvapen i framtiden" Vilket jävla argument va!?

Mina värsta farhågor bekräftades när jag får höra "Jag tycker att kriget mot Irak var rätt och att det borde vara så som det är, folk har det mycket bättre". Helt sanslöst är det. Jag säger då " Er president ljög hela nationen rätt upp i ansiktet genom att säga att det var kärnvapen i Irak TROTS att Hans Blix tillsammans med hela FN sa att det INTE fanns kärnvapen i IRAK, ändå väljer ni honom igen. Förklara detta?" Svaret blir en blandning av ett skämt och allvarligt svar: "Folk ljög för Bush om att det fanns kärnvapen, men sen vet vi inte om det fanns kärnvapen eller inte egentligen dom kunde gömt det i en grotta"

Det är vid dessa stunder då man får förklara fysikens lagar för amerikanerna. Om du har ett kärnvapen i IRAK, en bomb, du kan inte göra så jävla mycket med den genom att kasta den upp mot rymden och hoppas att den, med din muskelkraft ska träffa USA, det ska finnas saker som bla uppskjutningsramper med distans att träffa USA.

Roligt är det när dom säger att "Irakierna har det bättre nu" ja visst, om du med bättre menar; ett totalt laglöst samhälle utan lag och ordning, ett samhälle där dagliga explosioner sker med dödsoffer, ett samhälle där man är beroende av USA;s ekonomi för att överleva där man inte känner sig säker vart man än går, så visst har ni bidragit till ett gott samhälle.

Inte nog med det så har dessa tomtar modet nog att säga att Irak stödde 9/11 attackerna utan rättfärdigar Irak kriget p.g.a av dem. Detta är ett extremt bra exempel på att amerikanerna blivit hjärntvättade. Jag frågar "hur många av de 13 terroristerna var från Irak", svaret blir "Inte fan vet jag" Jag vet, "Inte en enda jävel" "Och hur många kom från saudiarabien då" svaret blir det samma "inte fan vet jag" "Jo du, 11 utav 13 var från saudiarabien, varför i helvete anföll ni inte dom då?" Jodå, olja är svaret."

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fan vilken hjärntvättat inskränkt idiot du verkar vara. Nu vet vi att du hatar USA, men ta inte hela Europa som gisslan i den diskussionen. USA har lyckligtvis många supportrar i Europa. Vettiga människor som förstår hur världen ser ut och som inte är hjärntvättade av den sjuka vänstersocialismen som har förstört lilla patetiska Sverige. Jag gissar på att du även hatar judar, engelsmän, spanjorer och invånarna i alla andra 100-tal länder som stöttar och sympatiserar med USA och delar önskan om en fri och demokratisk värld för alla. Sverige har i det sammanhang inte satt något bra avtryck i världshistorien. Ditt fina Sverige har svikit Danmark, Norge och Finland i andra världskriget, samarbetat med nazisterna om utlämning av judar och andra flyktningar, släppt tyskt militär igenom Sverige för att anfalla Norge, genomfört baltutlämningen till Sovjets terrorregim, varit såkallad neutrala i samtliga övriga konflikter där man hade kunnat hjälpa till. Visst, var du stolt över ditt fega sosse-sverige, men du talar inte för alla andra Européer. Jag förstår verkligen att amerikanen tyckte att du var puckad, det är vi nog många som tycker!

Fredrich Legnemark sa...

Öh, många halmgubbar på en gång där va, anonymous?

Röda raketer sa...

Fredrichs kommentar var så avancerad att vi blev tvungna att kolla upp begreppet "halmgubbe".

I Wikipedia hittade vi följande:

"Halmgubbe, engelska straw man, är en oärlig argumentationsteknik, ett argumentationsfel, som bygger på att man förvränger den motsatta ståndpunkten."

Tack för den bildningskommentaren!

Anonym sa...

Efter att ha läst vad du skrivit ett tag nu så börjar argumentet de gav att du var hjärntvättad låta mer och mer rimligt.....

Anonym sa...

Den där studenten verkar vara väldigt påläst i Amerikansk inrikespolitik, dessutom verkar han vara en modest person fördomsfri person
Anledningen till att GW blev omvald beror på att utrikespolitik inte är lika viktig som ekonomin i en amerikansk valrörelse. För det är ju inte så att Demokraterna var några aktiva krigsmotståndare eller?
Var Kerry verkligen för homoäktenskap och aborter?

Anonym sa...

Oj oj oj. Man blir mörkrädd. "Amerikanerna är så jävla hjärntvättade av deras egen media". Så vart har du fått tag på dessa uppgifter? "Sveriges fullständigt objektiva media". Hoppas du kommer till insikt. Men det tvivlar jag på.

Anonym sa...

Känns som amerikanerna var
trovärdigare. Hoppas de förstod att majoriten är borgerlig i Sverige och stöder USA. Pinsamt annars...

Staffan sa...

Det var knappast ekonomin som avgjorde valet, Anonym. Och kriget i Irak spelade faktiskt en stor roll. I valet då Bush omvaldes hade dssutom demokraterna intagit en mycket mer kritisk roll, där Kerry bla. hävdade att hela kriget var ett misstag.

Av de som tyckte kriget var en viktig valfråga var det glasklart vad man skulle rösta på, de som var för röstade republikanskt och de som var emot demokratiskt.

Kriget i Irak men kanske "kriget mot terrorismen" generellt var nog det som fick amerikanarna att rösta Bush till slut. De lyckades skrämma tillräckligt många att rösta för hårdare tag och mer bomber. Vill man kallade det för hjärntvätt så...

Dessutom kom de så kallade "moral-frågorna" att väga tungt för många väljare.

Majoriteten i Sverige stödjer INTE USA och kriget i Irak. Det hoppas jag du inser.

Dina inlägg innehåller inte många riktiga argument, det enda som skrämmer mig är att det finns en risk att du egentligen heter Lars i förnamn och Leijonborg i efternamn och i så fall kanske blir vår nya utrikesminister.

Då ligger vi risigt till.

Anonym sa...

Kerry sa precis det som passade honom för tillfället och han var ingen anhängare utav samkönade äktenskap eller aborträtt.
Visserligen var han emot dödsstraff men inte då delinkventerna var terrorister (han ansåg det nödvändigt i ”kriget mot terrorn”). Opinionsundersökning efter opinionsundersökning visade att den viktigaste frågan var den om ekonomi, så har det varit länge åtminstone för de så viktiga swing voters.
Jag är inte samma anonym som skriver om hjärntvätt om det nu är samma person jag är ledsen ifall du blandade ihop oss. Jag påpekade endast att studenten som nämns verkar vara en väldigt fördomsfull, okunnig och hatisk människa