05 september 2006

Leijonborgs förträngningar

Folkpartiets partisekreterare Johan Jakobsson har avgått. Det kändes logiskt. Han erkände i dag att han känt till det hela ett halvår. Trots att han så sent som i går påstod i tv att han fick reda på det först i helgen.

Johan Jakobsson är den, som tillsammans med Leijonborg och Björklund, på allvar ändrade folkpartiets inriktning. Efter Jakobssons studiebesök till Venstre i Danmark förändrades fp-politiken till att bli rejält främlingsfientlig.

Det är många som har litat på folkpartiet som ett alternativ för mänskliga fri- och rättigheter. Men denna affär sätter spiken i kistan.

Nu har skandalen nått ända fram till Leijonborgs närmaste man. Trots det verkar Leijonborg inte ha tagit in vad som hänt. När han intervjuades i kvällens Aktuellt gjorde han sitt bästa för att skylla det hela på sossarna eller medlemmar i folkpartiets ungdomsförbund. Det är ovärdigt.

Han måste naturligtvis ta sitt eget ansvar för vad som hänt. I stället uttryckte han att han ville lägga det hela åt sidan för att fokusera på valet. Men skadan är redan skedd. Det finns ingen som kommer att lägga detta åt sidan förrän alla fakta kommit upp på bordet.

Och nu kommer frågorna om folkpartiet spritt den information man fått fram från sossarna till de andra partisekreterarna i alliansen. Det mesta talar dess värre för att skandalen kommer att lämna sin skugga ända intill valdagen.

Inga kommentarer: