10 juni 2006

Rasisterna har inget ungdomsstöd

I veckan läste vi stora rubriker om att det rasistiska partiet Sverigedemokraterna skulle vara det tredje största partiet bland ungdomar. Detta visar sig nu vara en stor lögn. Den så kallade undersökningen var manipulerad.

I verkligheten är 98,1 procent av ungdomarna inte anhängare till Sverigedemokraterna. Endast 1,9 procent stöder SD. Det visar en statistiskt säkerställd opinionsundersökning genomförd av SKOP, som refereras i Expressen.

Det är intressant att Aftonbladet och Lunarstorm låter sig manipuleras av rasister. Och trots att undersökningen om SD:s stöd visat sig vara fejkad, så fortsätter Aftonbladet att sprida det falska påståendet att SD skulle vara ett stort parti bland ungdomar.

Aftonbladet ger i artikelserier utrymme åt unga Sverigedemokrater att tala om att de inte är rasister. Helt klart är att Sverigedemokraterna vill göra sig rumsrena. De vill inte förknippas med nazister och rasister. Budskapet är tyvärr ändå detsamma men förklätt i en annan retorik: Invandrarna kommer hit och snor våra jobb, därför har vi det taskigt.

Denna framväxande trashanksmobb som tycker synd om sig själva ska naturligtvis tas på allvar. Det är så nazismen alltid vuxit fram. Men att dessutom låta dem fejka fram en starkare position än de i själva verket har är farligt. Det är ett annat medel som nazisterna historiskt sett använt för att växa.

Man kan fråga sig varför Aftonbladet ägnar sig åt att blåsa upp minimipartiet Sverigedemokraterna till något stort. Att belysa deras verkliga styrka vore mer journalistiskt korrekt än att fungera som rasisternas megafon.

Dags att titta i historieböckerna och inte låta sig duperas.
-------
Sydsvenska Dagbladet har låtit Temo göra en opinionsundersökning bland förstagångsväljare. Den visar att 97,5 procent av dessa väljare inte stöder Sverigedemokraterna. 2,5 procent gör det. Fler än väljarna i stort alltså, men betydligt mindre än bluffen hos Aftonbladets Ungt val.

5 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

http://ungtval.lunarstorm.se/main.aspx?article=838845

"I Ungt val fick sverigedemokraterna ett betydligt starkare stöd. Skälen till detta kan vara flera. Ett skäl kan vara den miljö som webbvalet skedde i. Enligt statsvetaren Anders Widfeldt finns det mycket som tyder på att de som sympatiserar med sd, eller motsvarande, inte gärna uppger det i studier och undersökningar. Då kan en enkät på LunarStorm kanske kännas tryggare och mer anonym att svara på jämfört med en telefonenkät, där man pratar med en vuxen som ibland kan kännas lite som en myndighet."

Röda raketer sa...

Helt fel! Ungdomar brukar vara mycket uppriktiga i olika typer av undersökningar.

Saken är den att du inte vill ta till dig sanningen:
Ditt parti saknar fullkomligt stöd bland ungdomar.

Innerst inne vet du det också.

Erik Hellsborn sa...

Du får ursäkta om jag litar mer på Anders Widfeldt än på dig.

Anonym sa...

"trashanksmobb"

Det är så man fäller en tår när vänstermänniskor glömmer bort sig och visar sin syn på tras-hanks-arbetarklassen, i ett ord gör du rasism till en klassfråga.

Röda raketer sa...

Till Anonymous:
Det handlar inte om att glömma bort, utan snarare om att komma ihåg att redan Marx varnade i Kommunistiska manifestet att trasproletariatet kommer att "låta köpa sig för reaktionära syften".

Vi bör också komma ihåg att Hitlers SA rekryterades ur samma trashanksmobb.