09 juli 2005

Englands sak är svår

Efter de avskyvärda bombdåden i London poppar debattörer upp som menar att vi i Sverige ska göra Englands sak till vår. Med detta menar man att vi nu ska ställa upp på USA:s och Storbritanniens sida i "kampen mot terrorismen". Problemet med denna kamp är att terrorismen i stor utsträckning skapats av USA:s och Storbritanniens politik.
Vi får inte glömma att såväl USA som Storbritannien är krigförande länder, även om krigen förs i andra länder och inte på det egna territoriet. Det "friendly" London som möter turisten råkar vara huvudstad i ett land som tillsammans med USA dödar oskyldiga människor i andra länder.
Genom att USA och Storbritannien startade krig mot Irak - utan att ha världssamfundets stöd - skapade de förbittring och hat. På så sätt gjorde de sina egna folk till måltavlor för angrepp.
USA:s och Storbritanniens politik har skapat en grogrund för terrorister. Solidaritet med det brittiska folket handlar om att stödja deras vilja till förändring av Storbritanniens politik i mer fredlig riktning.

Inga kommentarer: