25 maj 2008

Rätt låt vann!

Kul att Ryssland vann Melodifestivalen. Man kan tycka vad man vill om detta evenemang. Men det är ett utmärkt studium av det nya Europa. Och de kulturella förbindelser som existerar mellan folken - till skillnad från förbindelser mellan regeringar.

Det är en god lektion till alla dem som lever kvar i föråldrade föreställningar. Hoppas vår utrikesminister Carl Bildt, som var på plats i Belgrad, också lärde sig något nytt. Kalla kriget är slut. We believe.

Sverige hamnade på 18:e plats - av 25 möjliga. Norge och Danmark klarade sig bättre. Tyder det på att Sverige just nu är "out of touch" med det nya Europa?
-------
DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex, Ex

10 kommentarer:

Anonym sa...

... eller kanske betyder det att vi borde skicka en bättre låt nästa år? bara folk som totalt saknar musiksmak kan tycka att "hero" är annat än urusel.

Anonym sa...

Baserat på snabbegenomgångarna, och rent musikaliskt (även om jag inte är en schlagerfan) så tycker jag nog Hero var bra mycket bättre än mkt annat.

Men showmässigt och ustickande - njeee....

Vi skulle skickat Nordman eller Kebabpizza - så skulle den i af ha stuckit ut lite !?

Anonym sa...

Ryska Dimas seger var kapitalismens seger i nyrysk tappning. Som är värsta sortens kapitalism. På gamla goa sovjettiden hade detta varit omöjligt. SWE = 18:e

axels son sa...

Det hade väl räckt länge med den sång som egentligen vann - Empty room hade varit den enda som faktiskt varit vokalbaserad istället för beatbaserad.

Och kan Norge egentligen ganska bra sång med sin usla produktion komma på femte, måste det betyda det att Europas folk faktisk lyssnar på sången.

Anonym sa...

hej varför fann inte charlott pereli för hon jag tyker så myket om henne hahahahahahahhhahhej jag tyker charlotpereli är finn isin klening vad tyker ni om henne

Röda raketer sa...

Som Anonym påpekar så kom Sverige på 18:e plats, inte 21:a som vi felaktigt skrev. Det korrigerar vi genast.

Anonym sa...

Rätt låt vann verkligen.

Kanske dags för lite mera Ryssland nu ?

Samarbetet med den anglo-amerikanska sfären och deras NWO, militärsammanslutningar krig och tribunaler har inte fört något gott med sig, allra minst nu när "imperiet" faller och €U står kvar i den sjunkande dollar&krigsskutan,

Fram för ett intimare samarbete med den stora grannen i öster, Putin sade något om gratis hälsovård utbildning skola och omsorg innan han skickade över stafettpinnen till Medvedev. Allvarligare svordomar i den nyliberala totalitära kyrkan är svårare att tänka sig.

Моё судно на воздушной подушке полно угрей!

Anonym sa...

ärligt, där rök röda raketer som flik under mina favoriter.
"Rätt låt vann"? Vem bryr sig? ni har inte uppdaterat på länge och så kommer äntligen ett inlägg ...om schlagerfestivalen?

Röda raketer sa...

Intressant att vi rök som favorit för dig då ett inlägg om schlagerfestivalen provocerade. Vi tycker att alla fenomen kan beröras. "Intet mänskligt är mig främmande", som Marx sa.

Schlagerfestivalen är ett fenomen som engagerar många människor. Sedan de östeuropeiska länderna kommit med belyser den en ny verklighet. Det är intressant. De länder som tidigare brukade vinna hamnar långt ner på listorna idag.
Det brukar provocera en del västeuropeer.

Efter varje festival - så även denna - höjs röster för att västeuropeiska länder ska dra sig ur den festival de startade. Det är intressant att fråga sig varför?

Anonym sa...

"Efter varje festival - så även denna - höjs röster för att västeuropeiska länder ska dra sig ur den festival de startade. Det är intressant att fråga sig varför?"

Hitlers elitprojekt, Festung €Uropa, i nyliberal förklädnad-€U, grämer sig över att (utan veto) behöva beblanda sig med tjänstehjonen i öst.

Ubermensch och untermensch skola hållas åtskilda, såsom i israel så ock i €uropa...