20 januari 2008

Fritt fall fortsätter

Ännu en opionsundersökning bekräftar att svenska folket inte gillar alliansregeringens politik. Regeringen har stöd av mindre än 40 procent, medan oppositionen stöds av mer än 56 procent, enligt Sifo som publiceras i SvD och GP idag.

– Det finns inget tecken på att accelerationen nedåt för regeringen avstannar. Fallet fortsätter, säger Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Regeringen kan dock glädja sig åt att ha ett starkare stöd, även om det minskar, bland pensionärerna. Oppositionen däremot har ett klart övertag bland unga väljare i gruppen 18-29 år.
– Det är dryga 30 procentenheters skillnad i den gruppen till oppositionens fördel, säger Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsundersökningar.

Men, men, som statsminister Fredrik Reinfeldt så träffande förklarar:

"Ni ska veta, kära väljare, ni som blir uppringda av Sifo och Temo och allt vad de heter och som ställer frågan vilket parti ni skulle rösta på i dag, att den som svarar Socialdemokraterna inte har en aning om vilken politik han eller hon sagt ja till." (ur Riksdagens snabbprotokoll, den 16 januari 2008)

Väljarna förstår inte! Det har Reinfeldt observerat tidigare. ”Svenskarna är mentalt handikappade", som han så klokt förklarade i sin bok Det sovande folket.
-------
Läs även Badlands Hyena.

3 kommentarer:

Vonkis sa...

Personligen tycker jag det är konstigt att regeringen tappar i mätningarna. De genomför ju bara den politik de gick till val med...

Röda raketer sa...

Vi är inte så förvånade. Många var vid förra valet trötta på Göran Persson. Alliansen framställde sig som något nytt. De flesta genomskådade skådespelet - men inte alla.

Nu när alla ser resultatet av regeringens politik i verkligheten, så ser de något annat än det de hoppades på i valbåset i september 2006.

Pastey sa...

Ni borde göra något om att 49% av svenskarna är skeptiska till Nordic "Neo-Imperialist-Colonial" Battle Group också.