08 november 2007

Sexuell lösaktighet bakom järnridån

Vad hade kommunisterna egentligen för sig bakom muren?

Det kan ibland vara lite kul att läsa antikommunistisk propaganda. Och för en tid sedan råkade vi på en riktig goding som vi inte till något pris vill undanhålla allmänheten. Det var i den amerikanska tidskriften Reader's Digests svenska utgåva, Det Bästa, från april 1955. Där hittade vi en artikel som förfasar sig över den sexuella lösaktigheten i de socialistiska länderna:

"Obegränsad sexuell 'frihet' är det lockbete som dagens kommunistregimer främst använder för att demoralisera ungdomen i de underkuvade länderna och kedja dem vid Moskvas syften", skriver författaren Leland Stowe. "Den fria kärlekens utnyttjande som redskap i den totala politiska erövringens tjänst har lett till en hejdlös promiskuitet, som griper allt mer omkring sig och snart är förhärskande bland de bortåt 25 miljoner ungdomar som bor i Sovjets satellitstater."

"Med den nya röda sexualmoralens välsignelse har de unga slängt sådana 'omoderna borgerliga fördomar' som föräktenskaplig kyskhet och äktenskaplig trohet. Kärleken stämplas med rättfram cynism som en naturdrift i klass med hunger och törst. Den sexuella hämningslösheten har utvecklats till ett regelrätt program, klart att träda i funktion och underminera ungdomen i varje nytt land där kommunismen vinner maktställning."


Överallt lämnas dörren på vid gavel för sexuella äventyr. Staty i Potsdam.

Därefter följer en rad exempel. Bland annat den anonyme 25-årige bulgar som berättar att "i hans hemland gör kommunisterna narr av alla flickor som vill hålla på sig tills de gifter sig. 'Följden är att det i många samhällen knappt finns en flicka över 14 år som är oskuld'".

En 19-årig anonym ungersk mekaniker berättar: "Karlarna som arbetar vid byggena i M- går ut och dansar med arbeterskorna, och sen stannar de över natten i deras baracker. Att det ligger sju åtta kvinnor i samma rum generar ingen. Kvinnorna byter partner hur som helst."

"Kommunisterna utnyttjar varje tillfälle att fösa ihop män och kvinnor och ge dem möjlighet att träffas vid alla tider på dygnet. Tonåringar drivs in i de röda ungdomsorganisationerna under hot om att annars bli impopulära och isolerade. Där finns mycket som lockar dem: ideliga idrottsevenemang, nattutflykter, partiarrangerade danstillställningar, ungdomsläger och 'hem' av alla de slag. Överallt lämnas dörren på vid gavel för sexuella äventyr. Sovrummen ligger omedelbart intill samlingslokalerna, och alla kontrollanter försvinner diskret före stängningsdags. Det är bara att låta naturen ha sin gång."

Lösaktiga ungdomar bakom järnridån.

"En anonym 24-årig tyska skildrar "den atmosfär av allmän lösaktighet" som skapats "med kall beräkning" vid de nya statliga fabrikerna och byggnadsföretagen: "Så föreslår de manliga arbetskamraterna att flickorna ska ställa till med en bjudning på rummet, och så tar de med sig en massa vodka. Snart är hånglet i full gång. Ingen kontrollerar vad som försiggår, och ingen blir anmäld för förargelseväckande beteende. Det tvärtom uppmuntras."

"I början skickade de röda satellitregeringarna ut hela lastbilar med prostituerade till fabriks- och kolgruvedistrikten. Sedan blev det de vanliga kvinnornas tur att vräkas in i denna erotiskt överhettade atmosfär.""Det moraliska förfallet har i alla sovjetiserade länder resulterat i rekordartade 'årsskördar' av faderlösa barn." En ungersk anonym arbetare berättar om "en affisch som satt på väggarna i stålverket i Stalinvaros och där texten löd: 'Att föda barn är för den gifta kvinnan en plikt - för den unga flickan en ära.'"

"'Det anses inte längre vara någon skam för en ogift kvinna att bli mor', säger en anonym före detta officer. 'Hon behöver inte dra försorg om barnet. Staten formligen trugar henne att lämna ifrån sig det på något av de offentliga barnhemmen.'"

Under socialismen ordnas hela tiden ungdomsläger och danstillställningar.

Ja, vi skulle kunna fortsätta länge till, men dessa exempel räcker för att slå fast en ny definition av socialismen:

Socialismen är ett erotiskt överhettat samhälle där sexualiteten betraktas som en naturdrift och uppmuntras. I det socialistiska samhället skambelägger man inte ogifta mödrar. Det finns barnomsorg för alla barn. Och där låter man naturen ha sin gång. Under socialismen ordnas det ideligen idrottsevenemang, nattutflykter, danstillställningar och ungdomsläger. Där lämnas dörren överallt på vid gavel för sexuella äventyr. I det socialistiska samhället går kontrollanterna hem och ingen blir anmäld för förargelseväckande beteende.

"Wow"!

11 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Man blir ju faktiskt sugen på lite öststatsliv

Anders Eriksson sa...

Och så undrar de varför man är socialist.

Anonym sa...

Det roliga är att när en mej närstående kvinna pluggade i Moskva på 60-talet var det hemskt noga med "inga karlar på rummen". Men allt det roliga var förstås förbehållet ryssarna själva, de själviska bolsjevikerna.

Frankie sa...

Det här är helt hysteriskt roligt faktiskt.

Lasse Strömberg sa...

Ja, vd kan man inte få folk att tro på?
Vad är den svenska synden jämfört med den kommunistiska?
Det finns bara en sak att säga - bränn Det bästa!

Och nu säljs i svenska bokhandlar boken "Flykten från Stalins läger" som för något år sedan avslöjade som ett falsarium, bland annat i en artikel i Svenska Dagbladet. Man lär till och med kunna sälja konserverad gröt med mördande reklam.

Kerstin sa...

Minns inte den sortens antikommunistisk propaganda, men det kanske beror på att den väl var amerikansk kristen högers och sådan hade vi inte så mycket av i Sverige på den tiden.

Annars är det ju ett idag okänt faktum att vi som växte upp under 50-talet matades med en stor mängd häftig antikommunstisk propaganda. Ja vi insöp den med modersmjölken. Dagens ungdomar tror tydligen motsatsen, att vi var utsatta för en intensiv kommunistisk propaganda under hela efterkrigstiden, vad det nu kan bero på?

Leo Sundberg sa...

Hahaha, riktigt kul ju!

Var det ens nödvändigt med kommunistisk hjärntvätt? Bara det här måste ju fått folk fullständigt frälsta på att få riva muren och bli befriade av de underbara bolsjevikerna.
Med såna fiender behövde de röda inga vänner... undrar om det fanns sexturism från det amerikanska bibelbältet till Öst? ;-)

nicklas eriksson sa...

Leo: Inte därifrån kanske, men jag har en urgammal "porrtidning", säg det tidiga 70-talets svar på Slitz eller FHM i en kartong någonstans och i den görs tung reklam före en resa till det så kallat socialistiska Polen. Man får följa två unga män som åker dit och tar för sig av vad som fanns att erbjuda eftersom det "i Polen inte existerar något svenskt syndbegrepp och ingen Luther sitter på flickornas axlar och viskar i deras öron" eller något i den stilen står det. Kul som kuriosa.

Anonym sa...

Och så visar det sig att promiskuösiteten kommer från dekadensens väst själv.

George Soros och hans "Soros fundation" var bland de absolut första marknadsfundamentalistiska liberaler att kliva in i detta jungfruliga landskap efter kommunismen och förespråka och finansiera inte bara drogliberalism utan också amerikansk bögkultur med ändlösa sexualparader i östländernas huvudstäder.

Nu var det dags att splittra upp de starka trygga familjestrukturer utan vilka motståndet mot marknadsfascismen var en omöjlighet.

Mia sa...

...i väst krävdes inga sådana drastiska metoder. Fragmenteringen av den enade familjen började redan på 40-talet och har resulterat i hundratals olika impotenta individualiserade sexualiteter baserade på hur den sexuelle föredrar att tillfredställa sig själv och sin egen njutnigslust.

Den villkorslösa kärleken som i familjenstrukturen oftast är kostnadsfri har ersatts av transaktioner och spermabanker där det chicka sexualparet av valfria karaktärer efter egna ekonomiska förutsättningar kan köpa sig en "familj"...

DocMa sa...

Re: nicklas eriksson

Det var klart att det var kul att åka till Polen på 70-talet för unga svenska män. Med stark" valuta på fickan kunde man ju köpa vad som helst av ett i socialismen utnyttjat o förnedrat folk. Det var samma sak i Östberlin. Fråga byggjobbarna som byggde hotell där! Dom fick ett ligg för ett par paket bra tvättmedel!
Det var allt annat än "kuriosa" det, utan konsekvensen av en vedervärdig socialistisk diktaturs varubrist och inget annat!