16 september 2007

"Omöjligt" med jobbgaranti

Alliansen gick till val på att fixa jobb inom fem dagar. Ett år senare säger man att det är "omöjligt"! I stället ska alla få en "individuell plan" inom fem dagar. Snacka om svikna vallöften!

Svenska Dagbladet refererar till alliansens inriktningsdokument för Stockholm i maj 2006. Där sägs att en jobbgaranti ska införas i Stockholm som innebär att "alla som idag är socialbidragsberoende" ska "garanteras arbete inom fem dagar."

Idag uttrycker sig socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) på ett annat sätt:
- Att ordna ett jobb inom fem dagar, det är ju omöjligt!

ledarsidan i samma tidning skriver PJ Anders Linder att "alliansregeringen talar jobb så att öronen blöder". Men vad nyttar det när man i verkligheten inte fixar de jobb man utlovat?
De enda jobb som tillkommit under det senaste året beror på en gynnsam konjunktur. Inte på regeringens insatser. Därför är det inte så konstigt att opinionsmätningarna pekar neråt för alliansen. I en stort uppslagen artikel i gårdagens DN vädrar många sitt missnöje med svikna löften.

Och i dagens tidningar kan vi läsa opinionsundersökningar från både Sifo och Synovate som visar att den borgerliga regeringen fortsätter att sakna stöd från en majoritet av svenskarna.


Grafik från dagens DN. DN vill i alla fall trösta sig med att alliansen trots en tydlig nedgång fortfarande behåller majoriteten i Stockholm. Därför blir rubriken på förstasidan: "Fortsatt borgerligt försprång".

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Fortsatt borgerligt försprång".

Stor komik... :-D

Björn Nilsson sa...

Igår slog DN upp över två hela sidor att en opinionsundersökning påstod att Alliansen fortfarande hade ledning i Stockholm. För någon vecka sedan var det en undersökning som påstod att oppositionen ledde stort i Stockholm, men den nyheten tror jag bara förekom i någon liten svårsynlig notis. Är det någon misstänksam rackare som tror att det kan ligga andra skäl än vanlig nyhetsvärdering bakom hur olika de där undersökningarna presenterades? Exempelvis att DN:s ledarsida alltmer infiltrerar nyhetssidorna?

Röda raketer sa...

Det är inte första gången som DN vinklar sin rapportering om opinionsundersökningar till borgerlig fördel. Det tycks mer vara regel än undantag, i synnerhet då det gäller rubriksättning. Vi har skrivit om det tidigare.

Tomas Jonsson sa...

"Fortsatt borgerligt försprång"
ha ha ha... Så typiskt DN. Det här säger i stort sett allt om den tidningen och hur de förhåller sig till verkligheten.