24 juli 2007

Med inspiration från Marx

Det är många som inspirerats av Karl Marx tänkande. Forskare, politiker, filosofer, kulturarbetare. För att inte tala om miljontals vanliga dödliga människor världen över.

Marx sätt att analysera världen är användbart för att förstå samtiden. Klicka på bilden för att läsa namnen på några kända personer som låtit sig inspireras.

9 kommentarer:

Daniel sa...

Den var fantastisk vacker - var är den ifrån. Ser att den är tysk. Har ni en bild på hela?

Den borde man ju trycka som affisch och sälja för kampen.

Daniel

Jesper sa...

Såg en liknande med både marx och engels. Då var texten manifestet på tyska.

Anonym sa...

Margaret Thatcher har sagt att hon liksom Marx vill hålla fram de ekonomiska förhållandena som grundläggande för den historiska utvecklingen, och Milton Friedman sade: Let me inform you that among my fellow Monetarists were Karl Marx and leaders of Communist China.
Får Thatcher och Friedman också vara med bland dem som inspirerats av Marx? Inte för att de har rätt, de begriper inte alls vad Marx menade, men de är likväl inspirerade...

Marx är inget fotbollslag som man kan heja på.

Röda raketer sa...

Alla får vara med och inspireras av Marx. Även Thatcher och Friedman. Det finns väl inte någon tänkande människa som inte måste förhålla sig till Marx?

Men Thatcher och Friedman saknade, till skillnad från Marx, ett engagemang för alla människor.

Desdichado sa...

Vad som är och inte är engagemang för alla människor är ju något som besvaras olika beroende på vem man frågar. Att vilja "verka för allas bästa" är ju inte direkt något ett enskilt parti har förmånen att kunna använda som valparoll...

Röda raketer sa...

Man kan naturligtvis inte utgå från vad var och en säger om sig själv. De flesta påstår att de verkar för allas bästa. Vi påstår att några ljuger.

Daniel sa...

Och så min fråga: hade ni bild på hela? Var hittar man den?

Röda raketer sa...

Hej Daniel. Det hela är ett konstverk från Karl Marx födelsehus i den tyska staden Trier. Huset är numera ett museum (se länk under Muséer).

Tyvärr har vi inte bild på hela

Daniel sa...

oh vad synd, men vacker var den. Låter som en anledning att åka till Trier!