01 maj 2007

1 maj 2007 - Stockholm och Moskva

Det var mycket folk på Stockholms gator denna första maj. Här en bild från de Spanienfrivilligas monument La Mano på Katarinavägen på söder i Stockholm.

Det var också mycket folk i Vänsterpartiets tåg från Medborgarplatsen till Kungsträdgården. Enligt uppgift lär det ha varit 8500 i tåget. Sossarna hade som vanligt något färre deltagare, men i alla fall bättre än förra året.

Hela Kungsträdgården fylldes av folk som bland annat ville lyssna till tal av riksdagsledamoten Josefin Brink (v).

En del lärare gillar uppenbarligen inte den borgerliga regeringens skolpolitik.

Över hela världen demonstreras det denna dag. Dessa bilder är tagna vid dagens demonstration i Moskva av vår korrespondent. Demonstrationen hölls mellan Bolsjojteatern och Marx-monumentet.

När arbetarrörelsen demonstrerar i Ryssland brukar det i media heta att det är mest gamlingar i demonstrationerna. Detta påstående bekräftas inte av vår korrespondent.

4 kommentarer:

K sa...

9000 - 10000 sa polisen till Åsa B enligt henne själv på Flamman-festen. Första gången jag hör högre siffror från polisen än från partiet. Det kändes betydligt trängre än förra året.

Röda raketer sa...

Det gläder oss. Vi räknade inte, men det verkade vara fler än på flera år.

Anonym sa...

Fan! Jag får nog leta efter rödare färg till israelflaggan. Det verkar nästan som om man står och hyllar Israel där.

(tredje bilden, till vänster om statyn syns jag hållandes i en Israelflagga som klottrats ner med orden "mördare" på 3 språk)

Röda raketer sa...

Det var en lustig detalj som vi inte noterat. Tack för den!

Samtidigt vill vi säga att vi blivit allt mer tveksamma till att man angriper nationers symboler. Det kan ge intrycket av att man angriper ett helt land och dess folk. Och inte bara högern eller regeringen i det landet.

Vi vill hellre betona den splittring som finns i varje land mellan höger och vänster. "Fienden står i det egna landet!" som Karl Liebknecht skrev på sin tid.