19 november 2006

Regeringen är ett skämt

Alliansen sa att den var väl förberedd inför ett maktskifte. Vi väljare skulle vakna upp i ett nytt Sverige måndagen den 18 september. Och vi vaknade.

Yrvaket fick vi uppleva det ena avslöjandet efter det andra om nyutnämnda ministrars vandel. Barnflickor i källaren. Bristande respekt för lag och rätt. Bristande kompetens. En regering som velar fram och tillbaka kring sina egna förslag.

Därefter har vi sett en panikartad rivstart med illa planerad utförsäljning av arvegodset och systemskifte inom försäkringssystemen. Den så kallade arbetslinjen för att skapa fler jobb har visat sig bestå av fromma förhoppningar och mumbo-jumbo. De nya jobben ska enligt folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag "förhoppningsvis" komma.

Utnämningsmakten har använts för att gynna de egna. De skattesänkningar som många hoppats på är redan intecknade av höjda avgifter på område efter område.

Under valrörelsen såg vi stora affischer om kunskap i skolan och svenska nobelpristagare. Efter valet har vi fått veta att alliansen inte tänker göra någonting i skolfrågan förrän 2010. Och då är det val igen. Kanske ingenting blir genomfört.

Regeringen Reinfeldt har redan blivit unik på flera sätt. I dag visar Sifo att inte ens alliansens egna väljare är nöjda. Så snabbt har en ny regering aldrig tappat väljarnas förtroende.

Det är inte konstigt. Regeringen är ett dåligt skämt.

Dessvärre är det dessa skojare som styr landet. Om de får fortsätta under fyra år kommer skrattet att fastna i halsen. Vanstyret kommer att drabba många. Och förskingringen av vår gemensamma egendom kommer inte att kunna göras ogjord.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra sammanfattat!

Anonym sa...

Instämmer!