01 augusti 2006

Mot folkviljan

Under rubriken "Urskiljningslöst dödande av oskyldiga civila går emot folkets vilja" kommenterar Folkets Dagblad den senaste händelseutvecklingen i Israels krig mot Libanon:

"Hittills har 750 libaneser förlorat livet och ytterligare 2000 blivit skadade genom israeliska flygangrepp och artilleri och många av dem är kvinnor, barn och äldre. Till detta kommer hundratusentals människor som har flytt sina hem.

De israeliska soldaternas intensiva eld har inte åsamkat Hizbollah-gerillan några svårare förluster. I stället har många kristna och sunnimuslimer, som tidigare intagit en reserverad hållning till Hizbollah, börjat sympatisera med Hizbollah eller till och med stödja dess aktioner mot Israel. Och de arabiska rösterna mot det israeliska våldet har växt sig starkare än någonsin förr.

Alla dessa faktorer vittnar om att Israels oproportionerliga användande av våld i Libanon är oacceptabelt.

Det är nu hög tid att släcka konfliktens flammor eftersom både Israel och Libanon betalat dyrt genom stora förluster och ställts inför stor fara.

Israel, som har de absolut överlägsna styrkorna, borde vara den som först upphör med sina militära insatser och godtar internationell medling. Endast på detta sätt kan det förhindras att 'Qana'-tragedin upprepas och att oskyldiga människor i Mellanöstern, inklusive israeler, blir offer för militära sammanstötningar."

Folkets Dagblad, Peking

1 kommentar:

Röda raketer sa...

Bushs politik motverkar det han säger sig vilja uppnå. Han säger sig vilja bekämpa terrorismen, men åstadkommer allt fler. Han säger sig vilja ha fred och demokrati, men åstadkommer krig och förödelse.

Stora politiska ledare i historien är inte nödvändigtvis de som startar krig - det kan vilken idiot som helst klara av - utan de som lyckas åstadkomma det de säger sig vilja uppnå.

På så sätt kommer Bush inte att gå till historien som en stor ledare. Snarare som en av idioterna. Detsamma gäller för hans stödtrupper.