28 april 2006

Vankelmod

Det som mer än något annat kännetecknar Fredrik Reinfeldts ledarskap för moderaterna är att det har kastats fram ogenomtänkta förslag som han ganska snart tvingats ta tillbaka. Nu senast gällde det ett förslag att begränsa antalet vab-dagar för småbarnsföräldrar.

Charmigt? Öppet? Modigt?

Oseriöst skulle det kallas i alla andra sammanhang. Men inte har han brännmärkts särskilt av de politiska journalisterna för det. För väljarna måste det vid det här laget vara mer än ett dagsverke att hålla reda på vad moderaterna egentligen vill.

Kanske är det en medveten taktik för på det sättet kan ju moderaterna stå för både det enda och det andra för väljare som inte orkar sätta sig in i frågorna. I så fall är det falsk varudeklaration. Väljarna har rätt att få veta vad en partiledare tycker. Helst ska åsikterna hålla mer än en kvartalsrapport.

Om nu denna vinglighet ändå skulle belönas i höstens val borde ångervecka gälla. Ännu viktigare: Varför gör inte de politiska journalisterna sitt jobb och ställer den enda rimliga frågan rakt ut?

Varför ska vi lita på denna vingelpetter? Han må vara den fysiska reinkarnationen av snälle
Alfons Åberg. Men schyst är han inte.
-------
Bilden kommer från These exiled years.

Inga kommentarer: