17 mars 2006

Stöd Tjeckiens ungdom

Tjeckiens kommunistiska ungdomsförbund, KSM, trakasseras av myndigheterna. Tjeckiens inrikesdepartement försöker upphäva KSM:s status som "medborgerligt förbund".

Ett uttalande sprids i världen till stöd för den tjeckiska ungdomen. Uttalandet har undertecknats av mängder av politiker, kulturpersonligheter och organisationer i ett sextiotal länder. Bland undertecknarna finns den italienske Nobelpristagaren Dario Fo och U2-sångaren Bono.

I uttalandet heter det bland annat att:

"Initiativen mot KSM är en oacceptabel form av politisk och ideologisk manipulation, som, då den riktas mot kommunisterna, än en gång försöker kriminalisera den kommunistiska ideologin samt varje social aktion som kräver utförande av ungdomens rättmätiga strävanden, då det gäller fred, utbildning, arbete, solidaritet, en ren miljö, och en progressiv kultur för alla.
Försöket att tvinga KSM att ändra dess ideologiska grund, eller låta förbjuda dess verksamhet, representerar, nu endast en kort tid innan parlamentsvalet, en ny och allvarlig attack likväl mot Tjeckiens kommunistiska parti, ett parti som är det tredje mest inflytelserika i landets parlament."

"Vi uttrycker vår totala solidaritet med det kommunistiska ungdomsförbundet KSM, tillsammans med kommunisterna och andra progressivt sinnade i Tjeckien, i deras kamp för att försvara grundläggande demokratiska rättigheter och friheter."

Länkar:
Demokratisk Ungdoms Världsfederation

1 kommentar:

Constantine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.